Pripremite se za more na najlakši mogući način

Sada je veći prilično izvesno da mnoge zemlje otvaraju granice, te da ćemo i ovog leta uživati na moru.

Možda se, ipak za nijansu razlikuje priprema u odnosu na ranije godine, ali to ne znači da treba odustati od letovanja. Naprotiv! Dobra organizovanost je u svakoj situaciji, pa tako i u ovoj ključna. A posebno ukoliko imate manje vremena na raspolaganju za pripremu pre odlaska na letovanje.

Olakšajte sebi

Ukoliko spadate u posebno dobro organizovane osobe, onda ne bi trebalo da brinete oko pripreme za odlazak na letovanje. Gotovo je sigurno da vi nećete zaboraviti niti jednu sitnicu.

Međutim, problem nastaje ako ste od onih osoba, koje vole u poslednjem trenutku da se pakuju za odmor. Može vam se čak i desiti da zaboravite pasoš ili kupaći kostim, a možda i peškire ili papuče za plažu, što svakako nije dobra opcija.

Zato bi bilo dobro da maksimalno olakšate sebi pripremu za more.

Oni koji spadaju u red organizovanih osoba smatraju da im u tome pomažu spiskovi. Možda će zvučati smešno ili čudno, ali na spisak bi trebalo da stavite bukvalno sve.

Kada kažemo bukvalno, to zaista i mislimo. Čak i ako spisak bude bio na dve strane, sigurno će vam pomoći da se bolje organizujete.

Svakako nemojte u toku samo jednog dana sastavljati taj, već dajte sebi vremena, jer ćete se sigurno setiti još po neke sitnice.

Ne zaboravite kupaći kostim

Smešno zvuči, ali ljudi koji se pakuju u poslednjem trenutku, često zaborave da spakuju čak i one stvari i sitnice, koje se smatraju obaveznim. A u njih spadaju, na primer peškiri za plažu, zatim kupaći kostimi, jednodelni i dvodelni, kao i razni drugi rekviziti za plažu, u vidu dušeka, suncobrana i naravno papuče za plažu. Onda stignu na odredište, pa trče po lokalnim prodavnicama, kako bi sve to kupili. Ali zato su, možda poneli neke druge stvari, koje su vrlo verovatno manje bitne za letovanje.

Da ne biste i vi spadali u takvu grupu, pokušajte ove godine da napravite spisak pre odlaska na more. Zatim kada dođe trenutak da pakujete stvari, jednostavno štiklirajte sve što ste sa tog spiska spakovali. Jedino tako ćete moći da budete sigurni da ste sve poneli.

Zvuči neverovatno, ali događalo se u turističkim agencijama da čak putnici zaborave i pasoš. Hajde za kupaći kostim i nekako, mogu da se snađu, te da ga kupe u prodavnici u letovalištu, ali situacija sa zaboravljenim pasošem nije nimalo jednostavna. Zato obično turistički vodiči već na početku putovanja opominju putnike da provere da li su poneli svoje isprave. Neki se smeju, a nekima je i jasno zbog čega se to događa.

Ukoliko ne želite da vam propadne ovo letovanje, potrudite se da se na vreme što bolje organizujete. Zabeležite na spisak i najsitnije stvari, poput na primer ukrštenih reči, ako volite naravno da ih rešavate, zatim karata za igranje, kao i mleka za sunčanje i ostalih potrepština koje obično nosite na letovanje.

Možda ćete se malo više potruditi pre odlaska, ali je sasvim sigurno da ćete biti potpuno mirni tokom odmora, što i jeste njegov cilj.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *