Kakav kancelarijski nameštaj odabrati, novi ili polovni – prednosti i mane 

Ukoliko je došlo vreme da promenite unutrašnjost svog radnog prostora i nabavite drugačiju kancelarijsku opremu, možete zameniti svoj zastareli kancelarijski nameštaj sa onim koji je više komforan, elegantniji i ozbiljniji. Uklapajući nameštaj u radni prostor činićete da vaša kompanija vizuelno izgleda fantastično. Vodeći brigu o ekonomičnosti i komfornosti veoma lako možete zadovoljiti potrebe vaših radnika i stvoriti produktivnije radno okruženje. No, glavno pitanje je da li pre odabrati polovan kancelarijski nameštaj, onaj koji je naručen po meri ili ipak fabrički izrađen nameštaj?

Kakav nameštaj odabrati za kancelariju

Nameštaj koji birate za vašu kancelariju ne mora uvek biti u potpunosti nov. Istina je da kupovinom novog kancelarijskog nameštaja dobijate besprekornu higijenu, pogotovo kada su u pitanju tapacirani elementi, međutim, kupovinom polovnih komada nameštaja uz pomoć pouzdanih kompanija i različitih skladišta možete biti sigurni da ćete imati kvalitet i dugotrajnost. A ono što uvek možete uraditi radi bolje higijene jeste dubinsko čišćenje kancelarijskog nameštaja i sitne korekcije popravke koje ne moraju zahtevati značajne troškove. Polovni elementi koji se mogu naći u prodaji često jesu zapravo novi komadi nameštaja sa gotovo neprimetnim fabričkim greškama. No, čak i onaj nameštaj koji je korišćen procenjuje se kao vredan za ponovnu upotrebu uz minimalnu korekciju. Cenovna kategorija polovnog nameštaja prikladna je za manja i mlada preduzeća koja su u početnom razvoju. To je velika prednost kupovine i odabira ovakvog nameštaja, no osnovna mana jeste u tome kako pojedinačne elemente uklopiti u prostor nasuprot nameštaju koji je naručen po određenim merama. Nameštaj koji je izrađen po merama i namenjen za kancelariju znatno je skuplji zbog strožije definisanih zahteva, specifičnih dimenzija i oblika, ali to ne znači da će biti kvalitetniji. Napravljen prema specifičnim zahtevima i željama, kancelarijski nameštaj omogućiće što racionalniju upotrebu, a u unutrašnjost polica uklapaće se vaša dokumentacija i potrebni predmeti gotovo u milimetar. Pored toga, sasvim je dobar i funkcionalan novi nameštaj koji je izađen fabrički. Međutim, zavisno od toga kakav je i od kojih je materijala kupljeni kancelarijski nameštaj mogu postojati zahtevi za komplikovanijom organizacijom prilikom transporta i sastavljanja kako bi se izbegla sva moguća oštećenja.

Kancelarijski nameštaj – odabir i uticaj na prestiž firme

Bilo da ste zainteresovani više za kupovinu sasvim novog kancelarijskog nameštaja – fabričkog ili po meri, ili ipak polovnog kancelarijskog nameštaja, veliku pažnju trebate obratiti na boju i materijal od kojeg je nameštaj izrađen. Odabir nameštaja može značajno uticati na prestiž vaše firme. Kako bi vaši radnici efikasnije obavljali potrebna zaduženja i u radnom okruženju bili što manje u stresnom stanju, veoma je bitno da kancelarijski nameštaj bude udoban i sprečava neurednost. Neuredna atmosfera u kancelariji ne samo da negativno utiče na zaposlena lica već i na posetioce kompanije. Elegantna garnitura i tiho mesto za doček saradnika ali i kratki predah radnika, zatim, fantastična kompjuterska stolica sa pomoćnim elementima naslona i masažera, kao i neobična i oku prijajuća osvetljenja mogu biti preduslov za veći uspeh firme. Nameštaj otporniji na vlagu i habanja sa izratitim teksturama i neobičnim dizajnom uvek će biti pun pogodak za svaku kancelariju. 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *