Recite zbogom dosadnom kupatilu i napravite vaš muški zamak!

Planirajte unapred, ne želite da vam nešto zafali na pola puta.

Mnoge od ovih stvari ste sigurno već videli i čuli. Međutim ja sam ih se tek setio kada sam napravio plan za renoviranje mog kupatila. Ceo život sam imao bezlično dosadno kupatilo. Bela kada, malo plastično ogledalo, bele keramičke pločice… No to više nije slučaj. Želim sa vama da podelim par saveta koji su mi olakšali život.

Boja keramičkih pločica je bitna! Tigar u kupatilu!

Ceo život te iste bele pločice. Ulazak u kupatilo mi je bio uspavljujuć. Kao da ulazim u neku apoteku. Renovirao sam ga u zelenu boju koja je propraćena žuto narandžastim šarama u obliku lišća. Onako pospan tek probuđen zakoračim u taj džungloliki ambijent i odmah mi se sva čula izoštre. Probudi se tigar u meni i mnogo sam produktivniji. Ta produktivnost je primećena na mom poslu ali i vikendom jer sam počeo da radim duplo jače treninge u teretani.

Muškarac  na ogled

Jedan dodatak vam štedi vreme koje nam svima nedostaje!

Svi znamo da je vreme bitno. Nemoguće je da dobijemo na vremenu tokom tuširanja jer ko bi se tuširao kraće nego što treba? Netačno! Lako možete da uštedite vreme dok se tuširate. Ranije sam imao plastičnu zavesu. Stalno sam morao da izlazim iz kade da bi dohvatio sapun, šampon, četkicu za zube, četku za leđa i onda sve to da vratim nazad na svoje mesto.

To sve preko mokrih i klizavih keramičkih pločica. Pažljivim planiranjem uvideo sam da jedna prosta stvar može da mi uštedi vreme. Plastične zavese sa džepovima. Sada u njoj držim sve dodatke koji su mi potrebni tokom tuširanja. Što mi je dopustilo da izbacim stari ormarić koji mi je zauzimao prostor. Sada imam više mesta i bolji pogled na moje nove ukrasne keramičke pločice.

Zbogom moje uvek neuredne police sa kojih mi je uvek nešto padalo. Iz džepa ne postoji mogućnost da bilo koja stvar ispadne.

Udobnost! Mali ali neizostavan deo kade!

Kako mi se izgled mojih zidova sa živopisnim keramičkim pločicama mnogo svideo. Ponajviše zbog toga jer oslikava moju živopisnu ličnost. Počeo sam da ležim u kadi sve duže i duže. Kao mlađi sam odlazio u gradske moderne spa banjske komplekse i bilo je zaista prijatno.

Moja kada je bila neudobna naročito u predelu vrata pri ležanju. To loše iskustvo je promenio spa jastuk, naravno plastificiran sa memorijskom penom. Uz pomoć njega sada mogu duže vremena da uživam u mom sveže renoviranom kupatilu.

On štiti tebe, zaštiti i ti njega!

Postojala je jedna stvar koja me je uvek nervirala. A to je sapun pored lavaboa. Ostavljen onako sam nepokriven, nezaštićen… Nekada je bio i prljav, možda je nekom od mojih gostiju i ispadao na pod pa su mi keramičke pločice zbog toga bile klizave. Tako jednostavno rešenje mi je bilo pred nosem. Naravno, uzeo sam stvari u svoje ruke tek kada sam renovirao kupatilo i otišao u kupovinu novo potrebnih stvari.

Dozer za tečni sapun. Tako mali a rešava me velikih muka. Nema više dlaka po sapunu. Nema više sapuna koji se kliza po keramičkim pločicama kupatila. Otapanje sapuna po lavabou takođe je ružna prošlost. Sve vreme mi je jedno takvo rešenje bilo pred očima ali eto tek kada sam se odlučio na totalno renoviranje kupatila setio sam se i tih malih stvari.

Posvetite vreme stvarima oko vas! Neka vas učine srećnim!

Posvetite vreme odabiru malih dodataka u kupatilu a najviše vremena posvetite odabiru keramičkih pločica, naročito njihovoj boji jer ćete ih gledati svaki dan. Moje renoviranje kupatila je promenilo i mene samog. Firma koja mi je pomogla u ovom poslu je AMB Keramika. Oni imaju sve što vam je potrebno za renoviranje kupatila.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.