SOFE U KLASIČNOM STILU – UKRAS SVAKE PROSTORIJE

Klasičan nameštaj neguje tradicionalnan izgled enterijera. Dizajneri se često igraju sa bojama i formama da bi stvorili komade koji su luksuzni i unikatni i istovremeno podsećaju na neka davna vremena i lepe uspomene. 

Kada se spominje takav stil nameštaja, često nam na pamet padaju upravo sofisticirane i raskošne sofe. Jedna klasična sofa će dati život čitavoj prostoriji i učiniti je ugodnijom za boravak. Prelistajte kataloge italijanskih proizvođača gde ćete pronaći baš onakvu sofu o kojoj ste sanjali.

SOFA KAO CENTRALNI ELEMENT TRADICIONALNO UREĐENE SOBE

Kuća ili stan u kojima dominira enterijer u klasičnom stilu odlikuju elegancija i toplina. Klasika je nešto što će uvek trajati i imati vrednost i upravo prilikom odabira sofe kupci se orijentišu ka tradicionalnim varijantama. 

Bogate sofe smatraju se najupečatljivijim komadom nameštaja u svakoj sobi i upravo one su deo momenata gde se sa dragim ljudima okupljate, družite i delite iće i piće i pokoju čašicu razgovora. Na tradicionalnoj sofi možete da ukradete i trenutak mira uz omiljenu knjigu ili film. 

Ako ste ljubitelj klasike, u potrazi ste za komadom nameštaja koji je jedinstven i prefinjen i privlači poglede, sa sofom u klasičnom stilu nećete napraviti grešku.

ŠTA ZAPRAVO ODLIKUJE KLASIČNU SOFU?

Generalno, nameštaj u klasičnom stilu uglavnom se definiše kao deo enterijera čiji je dizajn inspirisan tradicijom i koji može da prkosi vremenu bez obzira na učestalo korišćenje. Upravo to važi i za klasične sofe

Obline, raskošni nasloni za leđa i ruke, drvene nogare i interesantne boje i teksture opisuju jednu sofu u klasičnom stilu. Takvi modeli su elegantni i komforni. Uvek će biti poželjni u svakom domu, a takođe mogu poboljšati izgled i poslovnog prostora i transformisati ga u prijatno okruženje u kome ćete biti dodatno motivisani za rad, poboljšati imidž i još više privući ciljnu grupu klijenata.

ZBOG ČEGA SU KLASIČNE SOFE TOLIKO LEPE?

Veoma bitna karakteristika svake sofe izrađene u tradicionalnom stilu jeste estetika. Takav nameštaj jeste trajan i kvalitetan, ali svaki dizajner će se potruditi da bilo koji model klasične sofe pretvori u pravo malo umetničko delo koje pleni lepotom. 

Takav nameštaj neretko izgleda kao iz bajke, prefinjeno i luksuzno. Neosporno je koliko retro izgled sofe može biti atraktivan. Simetrija svakog modela unosi harmoniju u prostor u kome radite ili se relaksirate. Za izradu se biraju fini materijali, a ukrasi u vidu metalnih dodataka, dugmića na tapacirungu i rezbarija ne izostaju.

SMERNICE ZA KUPOVINU KLASIČNE SOFE

Kupovina sofe koja je izrađena u klasičnom stilu treba da se obavi uz dosta informisanja, istraživanja i razmišljanja jer je u pitanju vredna investicija koja će definisati čitav izgled prostorije u kome će se ona nalaziti.

Imajte na umu da će verovatno biti potrebno da izdvojite malo više novca, što se isplati za takav nameštaj i jednom kada ga kupite biće uz Vas decenijama. Neophodno je da pre kupovine izmerite raspoloživ prostor da bi znali približne dimenzije tokom odabira sofe. Sigurno ne želite da dopustite sebi da tek nakon kupovine uočite da nemate prostora za kretanje po sobi ili da imate poteškoća sa otvaranjem vrata ili prozora. 

U salonu probajte da sednete i legnete na sofu da bi se uverili u komfor. Ako živite u velikoj porodici ili Vas često posećuju prijatelji ili rodbina, pogledajte opcije koje pružaju dosta mesta za sedenje. Ukoliko proizvođač dopušta personalizovanje odabrane sofe to je veliki plus.

SAVRŠENE ITALIJANSKE KLASIČNE SOFE

Sa italijanskim nameštajem nikada nećete pogrešiti. Italija je zemlja koja je u celom svetu poznata kao izvoznik najkvalitetnijeg nameštaja, tako da ulaganje u klasičnu sofu nekog od italijanskih brendova smatrajte itekako isplativim. 

Dizajneri iz Italije ulažu mnogo truda, ali i ljubavi da bi stvorili perfektne modele i izašli u susret širokom spektru kupaca pa čak i onima koji su probirljivi. Od idejnog projekta do samih završnih radova – svaki korak se obavlja ručno, precizno i uz strogu kontrolu kvaliteta.

NEKI OD NAJLEPŠIH MODELA ITALIJANSKIH SOFA U KLASIČNOM STILU

Kraljevski izgled Adone modela predstavlja prepoznatljivu klasiku. Kod raskošnog dizajna moguće je odabrati neku od mnogobrojnih kategorija štofova za tapacirung.  

Romeo sofa sa nitnama na tapacirungu i mekanim naslonima za ruke i leđa poziva Vas da se u nju smestite i predahnete. Možete birati dimenzije i broj mesta za sedenje.

Chioggia sofa presvučena je u cvetni štof koji je itekako originalan i unosi vedrinu u svaku prostoriju. Kod ovog modela postoji mogućnost razvlačenja dodatnog ležaja, što je korisno i praktično kad dođu gosti. 

Ornella sofa je primer rustičnog modela stabilne drvene strukture i originalne završnice. Dobijate velike, mekane jastuke koji se sa sofom savršeno slažu.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *