Renoviranje kupatila-korak do spektakularnog enterijera

 

Planirate li renoviranje kupatila? Čini li vam se da je taj posao složen i jesu li vam potrebni saveti o tome kako da dizajnirate vaše kupatilo bilo ono malih dimenzija ili ne? Odluka renoviranja kupatila mora pažljivo biti sprovedena u delo, od demontaže zastarelih elemenata i ispucalih pločica, do potpune zamene svakog oštećenja i kupovine novih sanitarija. 

Renoviranje kupatila i asortiman pločica

Kupatilo je u svakom domaćinstvu današnjice prostor koji po pitanju dekorisanja ne gubi na važnosti. Moderne dame se trude da ovaj prostor bude pretvoren u elitni dizajnerski projekat i da odiše beskrajnom funkcionalnošću. U prodaji se mogu pronaći spektakularni modeli pločica i raznih obloga namenjenih za kupatilo. Različitost u boji, dimenzijama i geometriji ono je što kupatilske pločice čini prilagodljivim za najrazličitije ukuse i stilove. Posebno su interesantni jarki modeli pločica, zlatni detalji u njima ali i pločice neobičnih tekstura koje podsećaju na minerale i poludrago kamenje. No, prilikom odabira veličine pločica za kupatilo veoma je važno voditi računa o tome da raspored sanitarnih elemenata i utičnica bude postavljen u skladu sa njima kako one ne bi trpele dodatna rezanja koja nemaju umetničkog smisla. Takođe, preporučljivo je da ukoliko planirate da vaše kupatilo poseduje spušteni plafon, da radove ne započinjete dok ne završite oblaganje kupatila pločicama kako bi čitav prostor mogao delovati što skladnije i smislenije.  

Sanitarije za kupatilo – kupovina novih elemenata

Sanitarije za kupatilo u današnjici su glavni umetnički aduti, ono što jednom kupatilu može pružiti pravi estetski izražaj. Prilikom renoviranja kupatila ne treba zaboraviti na kupovinu potpuno novih sanitarija koje će se uklopiti u ambijent. Uzimajući u obzir veličinu vašeg kupatila i vaše potrebe, trebate razmisliti šta vam je od novih sanitarija nužno, da li su to tuš kabine, pisoari, wc šolje, umivaonici ili neki drugi elementi. Sanitarije za kupatilo pretežno su od keramike, ali i od drvenih, livenih, mermernih i staklenih materijala. Prednost treba gotovo uvek davati porcelanu koji se lako čisti i ne upija nepoželjne mirise i vlagu. Ipak, postojanje drvenih elemenata, mermera ili livenog gvožđa na umivaonicima može izgledati zaista fascinantno sa dekorativnog stanovišta. Ukoliko ste osobe koje cene udobnost i funkcionalnost, sanitarije za kupatilo mogu biti takve da poseduju senzacionalne efekte hidromasaže, osvetljenje ili šik higijenske premaze. Kombinovati neuobičajene stvari u kupatilu može biti interesantan podvig za celu porodicu. Sanitarije za kupatilo mogu biti fiksirane na pod ili na zid, zavisno od vašeg odabira, međutim, oni zidni elementi se smatraju značajno luksuznijima i praktičnijima što se tiče čišćenja i dostupnosti okolnog prostora. Sanitarije za kupatilo toliko su raznovrsne na tržištu da sa svojim karakteristikama mogu odgovarati energičnim ljudima koji su skloni ka avanturi, asocijativnim ličnostima željnim kućnog mira, velikim porodicama ali i njihovim kućnim ljubimcima koji uživaju u redovnom toplom tuširanju. No, postavlja se glavno pitanje… 

Koliko košta renoviranje kupatila i kupovine novih elemenata

Lepo je zamisliti da ležite u toploj kupki nakon stresnog dana dok vam pogled mame mnogi lepi detalji koji krase kupatilo, međutim, još je lepše ukoliko je to stvarnost. Ipak, renoviranje kupatila, kupovina i montaža novih sanitarija može iziskivati značajna ulaganja. Zavisno od vaših ukusa, za renoviranje trebate okvirno izdvojiti minimum 500 evra ili znatno veću cifru ukoliko želite što elitniji dizajn. 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *