Šta videti u Engleskoj i kako do engleske vize

Razmišljate već dugo da posetite Ujedinjeno Kraljevstvo, sigurno da već imate povoda za to i znate šta želite posetiti, ali možda postoji još mnogo toga što ne smete propustiti, a da možda niste ni znali da postoji.Pored nezaobilaznog Big Bena, jednog od simbola Londona, „Londonskog oka“ i vožnje rekom Temzom, Stonehenge-a, jednog od svetskih čuda, možete videti još mnogo toga…

Ako ste ljubitelj umetnosti, krenite u Britanski muzej

U pitanju je najstariji javni muzej na svetu! U ovom muzeju se nalazi više hiljada izloženih predmeta od praistorijskog do modernog doba. Muzej ima kapacitet od 94 galerije koje se protežu duž 4 kilometara.

Bakingemska palata

Ova palata je administrativno sedište monarha Velike Britanije. Palata sadrži 775 državnih soba i ogromno je arhitektonsko čudo. Veliko stepenište unutar palate čini ovu palatu neverovatnom!

Palata sadrži poznate slike Van Dicka, Rembranta, Poussina, Canaletta i Clauda. Prestolska soba, bašta, zastave i satovi i porculan iz Sevresa značajne su karakteristike ove velelepne palate. Ova znamenitost je jedna od najboljih stvari koje se mogu videti u Velikoj Britaniji!

Snimite zadivljujući pogled sa Tauer Bridža

U pitanju je most, koji je popularna kulturna ikona Ujedinjenog Kraljevstva!
Svoju lepotu ovaj vrhunski funkcionalni most postiže zahvaljujući neogotičkim kulama! Ovaj most je poznat i po tome što je korišćen za potrebe snimanja mnogih filmova. Most funkcioniše na električni pogon. Ono što nikako ne smete zaboraviti jeste da napravite odlične fotke sa ovog mosta, i to u bilo koje doba dana ili noći!

Doživite baštinu koja je najbolja u dvorcu Edinburg

Ovaj dvorac nalazi se u Škotskoj, za one koji bi zašli van okvira Engleske, ovo je savršeno mesto koje bi morali posetiti! Dvorac Edinburg je svetski poznata građevina! Margaretina kapela, koja je najstariji deo dvoraca, potiče iz 12. veka. Ovaj dvorac simbolizuje antiku, baštinu i moć samog Ujedinjenog Kraljevstva! Velika dvorana, polumesečna baterija, regent Morton i škotski ratni spomenik značajni su delovi Edinburškog dvorca. Dvorac je postao prepoznatljiv simbol Škotske i takođe je deo Edinburške svetske baštine. Putovaćete kroz vreme ukoliko ga budete šetali unutar njegovih zidina.

Šopingholičari i šopingholičarke – doživite kupovinu u Covent Gardenu

Kada je reč o kupovini i turizmu, Covent Garden jeste najpopularnije mesto za to, smešten u širem okrugu Londona!

Ulično pozorište na trgu Piazza je veoma popularano. Takođe možete istražiti prodavnice u Opera kvartu i dvorištu Svetog Martina. Kraljevska opera, Somerset, Trg Trafalgar, Nacionalna galerija i crkva Sv. Martina moraju biti deo Vašeg putovanja. A sama kupovina u Covent Garden-u biće za Vas jedna od glavnih aktivnosti i sigurno nećete izaći praznih ruku!

Da li znate da Vam je za posetu svih ovih atrakcija, potrebna engleska viza?

Do engleske vize najlakše možete doći tako što ćete aplicirati uz pomoć neke od specijalizovanih agencija. Popunićete upitnik koji Vam budu dali, a potom će ta agencija popunjavati zvaničan zahtev za Vašu englesku vizu. Pre toga zakažite svoj termin. Postoje različite vrste britanskih viza, u zavisnosti od onoga šta su Vaše potrebe tj. koji su razlozi vašeg putovanja. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *