Stvari zbog kojih će vaše jutro biti produktivnije

Buđenje u haotičnom jutru, bez nekog reda i pravila, ali onih koja ste samostalno osmislili, pretenduje da bude stresno i loše, a to se dalje odražava na celokupan dan, što zaista nikome nije potrebno. Kada jutro krene polako, smireno, ali i produktivno, onda se takva energije širi i dalje kroz dan, do njegovog kraja, zbog čega ćete stići da završite više obaveza, da pronađete vreme za opuštanje i odmaranje, za prijatelje, porodicu, pa ćete se pred spavanje osećati umorno, ali to je onaj umorni osećaj zadovoljstva koji ne smeta, već vas opet lepo uvodi u noć i novi dan.

Ali, kako sve to postići? Bitno je biti organizovan, pred spavanje „poslagati kockice“ u glavi šta su vam obaveze za sutrašnji dan, kojim redom da ih završite, pripremite garderobu za posao, trening, šta god prvo da je, pa će već sve biti lakše. Uz to, ima nekoliko stvari koje vam sigurno mogu pomoći da jutro krene bolje i uspešnije.

Aparati za espresso kao jutarnji spas

Ako mislite da aparati za kafu ne mogu da učine jutro magičnim, onda je sigurno da ih ne posedujete, jer tako nešto ne biste nikada ni pomislili. Aparat za espresso je izvrstan dodatak svakoj kuhinji i svim ostalim kućnim aparatima iz više razloga. Najpre, prave vam kafu, po vašem ukusu naravno, za manje od jednog minuta i to skoro sasvim sami. Nije potrebno da stojite pored šporeta, da čekate vodu da se ugreje, pazite da kafa ne provri, već ako ste ljubitellj espresso i sličnih kafa, aparat je pravi spas.

espresso

Posebno su potrebni svima onima koji vole napitke od kafe, ali ne vole domaću kafu. Sam doživljaj koji aparati za kafu nude, a to je osećaj da više niste kod kuće, već u nekom restoranu, biće dovoljan da dan krene lepo i vedro, što zapravo i jeste poenta svakog dana u godini.

Buđenje pola sata ranije

Ako volite da svoju prvu jutarnju kafu pijete lagano i u miru, da se pripremite za posao ili fakultet, vođenje dece u školu ili nešto sasvim drugo, ustajanje nešto ranije nego što vam je potrebno biće pun pogodak. Na taj način nema stresa oko kašnjenja, brzog spremanja i pripremanja svega potrebnog, već aparat za kafu može da vam spremi jutarnju kaficu brzo, a da je vi uz neku muziku, čitanje novina, gledanje novih postova na socijalnim mrežama, sa velikim apetitom i uživanjem ispijete. 

To-do lista

Bilo kojim poslom da se bavite organizacija je nešto što olakša bilo kakvu obavezu, bez obzira na njenu zahtevnost i težinu sređivanja i završavanja. Iz tog razloga to-do liste su vrlo dobre u planiranju. Ne morate pisati suviše dugačke, opširne liste, već je dovoljno da svakog jutra, pre nego krenete da radite ili dok pijete tu prvu kafu u svoj planer popišete sve obaveze za taj dan. Savet više je da ih ispišete po važnosti i težini, jer kada se na samom početku susretnete sa onim najozbiljnijim i najvažnijim zahtevima, te kada to završite sve teče lakše i bolje. U tom pogledu, planiranje bilo kog tipa podstiče veću produktivnost i veću volju za samim radnom, jer je sve uređeno, pa je dobro vežbati upravo takvu organizaciju, jer se ona ne postiže za nekoliko dana.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *