Uradi sam: novi nameštaj za smešno malo para

Verovali ili ne, svoj dom možete osvežiti novim detaljima čak i ako imate veoma skroman budžet. Biće vam, doduše, potrebne četke, valjci i farbe za drvo, eventualno pištolji za farbanje i lakiranje, ali i malo mašte i kreativnosti, kako biste starim komadima ulili potpuno nov život.

Komadi koje ćete napraviti biće, svakako, potpuni unikati, koji se ne mogu naći ni u jednoj prodavnici na svetu. Osim što je zabavno, repariranje starog nameštaja ujedno je i veliki svetski hit u uređenju enterijera.

Novi kupatilski nameštaj od stare komode

Ako ste uvek želeli da imate nameštaj u kupatilu, a niste za to nikada mogli da izdvojite novac, sada za isto postoji rešenje.

Staru komodu sa fiokama možete preurediti sa rupom na gornjem delu koja će okruživati lavabo, i na taj način iskoristiti često prazan prostor ispod ovog kupatilskog elementa. Istovremeno, ako komodu prefarbate u hladnu nijansu plave, dodaćete šik nordijski ton ovoj prostoriji.

Kako je ovo malo zahtevno jer osim farbanja zahteva i sečenje, druga opcija je da iskoristite stari kuhinjski ormarić koji ćete podesiti na zid, i da ga prefarbate u neku super drečavu boju, na taj način akcentujući svoje kupatilo.

Police za knjige od ormarića sa fiokama

Ako vam nedostaje otvorenih polica u dnevnoj sobi, veoma lako ih možete napraviti od samo jednog dela ormara iz kog ćete izvaditi fioke. Savetujemo da pozadinu, odnosno „dno“ novih „polica“ ofarbate u neku zanimljivu boju ili pak da je ukrasite prugama.

Sledeća ideja za police zahtevnija je samo utoliko što će vam biti potrebno bušenje zida. Fioke koje ste izvadili možete prikačiti na zid u vidu uskih polica.

Ovaj način recikliranja starih ormara sa fiokama veoma je popularan u svetu, a posebno se izdvajaju one farbane u ombre pastelnim bojama, što se veoma lako postiže kada se koriste pištolji za farbanje i lakiranje

Preuredite stočiće za kafu

Stare stočiće za kafu nikako ne bacajte, jer oni mogu postati centralni deo vašeg dnevnog boravka ili terase.

Odlične kombinacije predstavljaju bela ili pastelne nijanse nogara, sa motivom na samom površini stola koji se veoma jednostavno postiže dekupažom.

Ovaj retro momenat veoma je šik i predstavlja dodir romantike  u svakom domu, a njegovi originali, koji predstavljaju shabby chic uređenja enterijera, veoma skupo koštaju u radnjama. A vi ćete vaš dobiti uz samo malo truda!

stari nameštaj-compressed

Stare stolice u sasvim novom ruhu

Kao i za stočiće, isto važi i za stolice, koje možete iskoristiti kako u trpezariji i radnom prostoru, tako i na terasi i u dvorištu.

Pobornici recikliranog nameštaja tvrde da svaki oblik stolice dolazi u obzir ukoliko je ona dobro ofarbana.

Ako posedujete stilske komade sa mnogim rezbarenim detaljima, onda će vam od četke u valjka bolje poslužiti pištolji za farbanje i lakiranje, kojima ćete veoma brzo prefarbati i prelakirati i teško dostupna mesta.

Igrajte se bojama, pa svojoj bašti ili terasi dodajte raznobojnu garnituru, ili pak trpezariju pretvorite u ombre pastel priču upravo uz pomoć stolica.

Sigurno ćete uživati kako u radu, tako i u novom ruhu svog doma!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *