Zašto Beograđani toliko vole restorane i kafiće ?

crni petao

Iako stanovnici mnogih drugih gradova u našoj zemlji bez ikakve sumnje vole da posećuju različite ugostiteljske objekte, čini se da je Beograd ipak sinonim za odličan noćni provod

Od mnogih koji žive u manjim gradovima naše zemlje se često može čuti da se upravo u srpskoj prestonici nalaze neki od najatraktivnijih kafića, restorana, pabova i drugih objekata tog tipa. Mada, istini za volju to uopšte ne bi trebalo da bude čudno, jednostavno zato što je i očekivano da se prestonica jedne zemlje može pohvaliti najobimnijom gastronomskom ponudom. Zapravo i najveći broj turista najpre posećuje glavni grad naše zemlje, te sa punim pravom očekuju da će upravo u njemu i imati priliku da isprobaju ne samo gastronomske specijalitete srpske kuhinje, nego i nacionalna pića.

Nije ni malo čudno da ljudi iz drugih gradova u našoj zemlji, ali i iz okolnih zemalja odlučuju da posete glavni grad Republike Srbije baš zbog noćnog provoda. U većini slučajeva oni najpre odaberu koji im restoran Beograd najviše odgovara i po ponudi i po lokaciji, a zatim se u njemu okupi odabrano društvo i uživa do kasno u noć. 

Iako je to tendencija novijih vremena, ipak nije ništa manje zastupljena ni pivnica Beograd, uzevši u obzir da je to postalo izuzetno moderno mesto okupljanja, naročito za pripadnike mlađe populacije. Svakako jedan od najpoznatijih takvih objekata jeste i restoran pivnica „Crni petao“, mada u Beogradu postoje mnogobrojni ugostiteljski objekti, pa izbor odgovarajućeg predstavlja pravi podvig. 

U čemu je tajna ?

Čini se da naročito mlađi Beograđani uživaju u noćnom provodu, mada nije ništa neobično da to čine i njihovi roditelji, odnosno pripadnici starije populacije. Možda zato, što upravo u glavnom grad u našoj zemlji postoji najveći broj ugostiteljskih objekata različite sadržine i ponude. 

Nekome na primer odgovara da posećuje čuvenu boemsku četvrt i da tamo odabere restoran Beograd u kome će uživati, dok će se neko odlučiti za provod na splavovima ili za noćne klubove. Nema nikakve sumnje, da ugostiteljskih objekata različite sadržine, ali i gastronomske ponude definitivno ne manjka u prestonici. U tom smislu je prilično jednostavno svakome da pronađe koja mu pivnica Beograd odgovara, odnosno kafić ili restoran. 

Tim pre, što se u srpskoj prestonici neprekidno pojavljuju novi ugostiteljski objekti, koji upotpunjuju inače bogatu ponudu. Nije ništa čudno, da Beograđani imaju mogućnost da uživaju u gastronomski specijalitetima indijske, orijentalne ili grčke kuhinje, ali i mnogih kuhinja sveta. 

A ono što je posebno primećeno poslednjih godina kao trend jeste da gotovo svaka pivnica Beograd nastoji da ponudi ne samo industrijski spravljena piva, već i ona koja se karakterišu kao domaća. U pitanju su piva, koja nastaju u manjim pivarama i kao takva su izuzetno atraktivna. Ovo je posebno zanimljivo za sve ljubitelje napitka od hmelja, ali i za one koji tek otkrivaju lepotu njegovog ukusa. 

Svakako i Beograđani i njihovi gosti, odnosno svi koji odluče da upoznaju lepote srpske prestonice neće moći lako da odaberu koji im restoran Beograd najviše odgovara. Zato je uvek dobro da u posetu dolaze što češće, jer je ponuda iz dana u dan gotovo sve obimnija. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *