Zašto su norveški radijatori sve učestaliji izbor grejnog tela za stanove i kuće?

Učestalo je mišljenje koje se formiralno kod ljudi da je najekonomičniji i najefikasniji način grejanja u zatvorenom prostoru, kući ili stanu, upravo pomoću norveških radijatora. Zašto je to tako i šta je sve uticalo na to? Pre svega verovatno način života, ekološka osvešćenost, česta odsustva od kuće kada nije potrebno zagrevati prostor, a onda i potreba da na brz način ugrejete ili dogrejete prostor kada je to potrebno, zatim zagrevanje samo pojedinih prostorija ali ne i celog prostora, ali i računu koji su na kraju meseca važan pokazatelj potrošnje.

Upravo je to glavna prednost norveških radijatora jer oni omogućavaju grejanje samo kada vama to treba, gde vam treba i koliko vam treba. Moć kontrole toplote u prostoru je potupno u vašim rukama. Norveški radijatori kao pokretačku energiju koriste naravno struju.

Jednostavnost i praktičnost

Da biste koristili norveški radijator ne morate da posedujete odrđena znanja niti veštine, jer je njihova upotreba vrlo jednostavna. Zaboravite na instalacije, povezivanje kablova, donošenje i odnošenje drva, razmišljanje o velikim računima za struju. Jednostavno ga uključite u struju, podestite termostat i možete da uživate u toploti koju emituje. Pritom će zauzeti malo prostora u vašem stanu ili kući, a moguće ga je premešatiti po prostoru u skladu sa potrebama ili fiksirati za zid na jednom mestu. Praktičnost je takođe osobina ovih radijatora zato što sami diktirate tempo i način korišćenja u odnosu na vaše potrebe, a mogućnost podešavaja jačine grejanja omogućava da kada želite samo da održite određenu temperaturu to i uradite, bez ponovnog zagrevanja prostora od početka. 

Pružaju visoku bezbednost prilikom korišćenja

Osnovni pricip rada norveških radijatora zasnovan je na principu cirkulacije vazduha kroz radijator, prirodno bez ventilatora. Ne morate da brinete ako negde odete, na par sati ili par dana, a norveški radijator ostane uključen jer su potpuno bezbedni za korišćenje. Imaju veoma osetljive termostate sa velikom brzinom reagovanja na zadate komande, te većina njih nudi i mogućnost automatskog uključivanja i isključivanja.  

Cena norveških radijatora

Cena norveških radijatora formira se u zavisnosti od više faktora koji na nju utiču. Cena norveških radijatora zavisi i od vrste norveških radijatora za koju se odučite, zatim od modela, njegovih performansi i funkcija. Najviša cena norveških radijatora je upravo onih koji su najsavremeniji i poseduju wi-fi sistem koji omogućava povezivanje sa android ili iOS operativnim sistemom na telefonu. Neki pod pojmom ,,cena norveških radijatora“ ne računaju samo cenu koju će platiti za ovaj vid grejanja, već i na onu koju će morati da plaćaju za njegovu potrošnju na računu za struju svakog meseca. Računica vezana za kupovinu i potrošnju ove vrste grejanja je kompleksna. Potrošnja struje biće veća što je veća temepratura u prostoriji, ali i to zavisi od dosta faktora – u odnosu na veličinu prostora koji se greje, izolacije tog prostora, pozicije prozora i dr. Cena norveških radijatora zavisiće i od mesta na kojem ga kupujete, zatim načina plaćanja, da li plaćate dostavu i koju količinu kupujete. Ono što može učiniti da cena norveških radijatora bude niža jesu neki vikend popusti, količinski popusti i slično. 

Dugotrajnost i kvalitet

Norveški radijatori su godinam razvijani i unapređivani kako bi dobili svoj današnji oblik i namenu. Dugogodišnji razvoj sistema električnog grejanja omogućio je da norveški radijator ima sve osobine koje smo prethodno nabrojali. Mnogi ih uzimaju upravo iz razloga sigurnosti i dugotrajnosti koje ih odlikuju. Ekološki su potpuno prihvatljivi, jer upravo kako im i samo ime kaže, dolaze od Norvežana kojima je veoma važno pitanje ekologije i uštede energije, posebno jer se radi o zemlji sa pretežno hladnim danima.

Odnos cena norveških radijatora i kvaliteta koji nude je visoka jer nudi bešuman rad, ne zauzimaju mnogo prostora, pokretljivi su, prilagodljivi zahtevima potrošača i generalno se smatraju niskim potrošačima električne energije ukoliko se pravilno koriste. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *