Ženske prolećne jakne kao obavezan deo svake modne kombinacije – odaberite svoje favorite

Od ranog proleća pa sve do toplog jula ženske prolećne jakne se obavezno nose i ništa drugo ih ne može zameniti. Uvek su popularne tanko punjene, ravan kroj i klasični modeli, oni su uvek moderni i lako se uklapaju uz sve odevne kombinacije.

Koji su modeli sada popularni? Kako se kombinuju? Šta bi trebalo da bude i vaš izbor?

Moderne jakne laskaju svakoj figuri

Poslednjih godina se briše granica između modnih stilova pa se kežual, sportski, poslovni, elegantni, prepliću i vrlo često možemo videti pamučne majice uz elegantne sakoe, bluze uz patike, ali i ženske prolećne jakne koje se nose u svim prilikama.

Ravni modeli do polovine butina su sada izuzetno popularni. Imaju tamne, zemljane tonove i detalje koji ističu kroj jakne. Dame same mogu da podešavaju obim struka, neke kupuju jakne sa kapuljačom, neke vole modele bez njih.

I debljina je često različita pa su modeli od skroz tankih pa do onih sa punjenjem. Proleće je nepredvidivo i sigurno je da će trebati oba modela. 

Stručnjaci preporučuju da se treba igrati, uvek posedovati makar jednu univerzalnu jaknu, ali je dobrodošlo i kada posedujete jaknu koja se nosi u isključivo u specijalnim prilikama. Ipak, tek sa klasičnim modelom može započeti dalja potraga.

Cena ženske jakne nije ključna za odabir

Prolećna ženska jakna ne mora biti skupa i brendirana da bi vama odgovarala, naprotiv.

Davno je rečeno: „Odelo ne čini čoveka, ali mnogo govori o njemu.“, i upravo to treba imati na umu pri kombinovanju svakog odevnog dela. Mudrim odabirom modela koji laska vašoj figuri postići ćete mnogo više nego da se jakna ističe sama za sebe, a naročito da ističe sopstveni brend.

Jaknu klasičnog kroja je moguće ukrasiti detaljima, ali i nositi mnogo više aksesoara jer je ona nešto što doprinosi eleganciji i svedenom stilu uklapajući se. Nije previše ako se uz nju ponesete moderni ranac, elegantnu torbu ili neku drugu varijantu koja se ističe. Uklapanje će biti lakše, a greške ne postoje.

Koje ženske prolećne jakne odabrati?

Postoji nekoliko modela koji mogu biti interesantni za kupovinu, odgovaraju svakog figuri i mogu se nositi u više prilika.

Jakna za rano proleće mora biti punija, a dobro je ako ima ravan kroj, uske džepove, kapuljaču i dužinu ispod kukova jer joj je primarni cilj utopljavanje. Ovakve ženske jakne više podsećaju na zimske modele, ali su dosta tanje i prilagođene prolećnom vremenu.

Letnja verzija jakne se može nositi kasnije, kada se temperature kolebaju, a vetar i kiša su čest pratilac. Unutrašnja mreža, podešavanje struka, vodootopornost, otporna na habanje, su samo neki od poželjnih karakteristika da bi ovakve ženske prolećne jakne bile odeća vrhunskih osobina.

Treći predlog su popularne kraće varijante, one koje su iznad struka i trenutno su jako popularne iako ih češće kupuju mlađe osobe uz sporske odevne komade.

Posetite neku od prodavnica i pronađite modernu žensku jaknu jer nam proleće još uvek pokazuje svoju ćud pa će još dugo vremena biti potrebna zaštita od hladnoće, vetra i kiše.

Iako je klasična, ne mora da bude bezlična jer se takva jakna lepo uklapa i kombinuje u većini situacija. Potražite najnovije modele i uverite se da i modni stručnjaci upravo to preporučuju za nas.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *