4 efikasna načina za izbeljivanje zuba

Sve više, kroz raznorazne reklamne i marketinške akcije, kroz društvene mreže i internet uopšte, upućuje se na to koliko je bitno zdravlje zuba, a ponajviše se na njihovo zdravlje upućuje zbog njihovog izgleda, te njihove boje. Naravno, na prvom i osnovnom mestu jeste to da zubi budu zdravi, da svaki zub bude stopostotno zdrav, da desni budu u najboljem stanju, pa tek onda da se brine o tome da li su zubi ravni, da li postoje oni koji su malo krivi, te svakako o tome koliko su beli i da li po tom pitanju može nešto da se uradi. Kao i kod većine stvari u životu, i kod boje zuba može da se uradi mnogo, te se u velikoj meri može uticati na to da oni budu što više beli. Ukoliko i sami želite da ih izbelite, neki od ova četiri načina vam sigurno mogu pomoći kako biste dobili lep i beo osmeh.

Stomatološke ordinacije

Naravno, kao i u svemu, najbolja rešenja mogu ponuditi stručnjaci, a kada su zubi u pitanju stomatološke ordinacije su mesto sa najboljim i najbržim rešenjima. Stomatološke ordinacije pružaju nekoliko vidova beljenja zuba, od poliranja zuba koje ne utiče u velikoj meri na promenu boje zuba, pa sve do laserskog beljenja posle kog u stvari imate onaj osmeh koji se najčešće naziva holivudskim. Naravno, stomatološke ordinacije nude još nekoliko rešenja u izbeljivanju zuba između ova dva, a odluku je najbolje doneti uz konsultaciju sa stručnjacima i detaljni pregled zuba, kako se ne bi dogodilo da se naškodi nekako njihovom zdravlju.

Ali osim u stomatološkim ordinacijama, postoje i neki pristupačniji i prirodni načini kojim možete zube beliti i kod svoje kuće.

Olovke za beljenje

U mnogim drogerijama, apotekama, možete pronaći i olovke koje se koriste za beljenje zuba. Uz četkicu koja je povezana sa rezervoarom sa tečnošću, zubi se njome premazuju, a kasnije ta tečnost utiče na to da se boja zuba menja, odnosno, da zubi postaju sve belji i belji. Međutim, kako se radi o uglavnom nešto jačem preparatu za mazanje po zubima, potrebno je pre svega uraditi pregled kod stomatologa i konsultovati se o tome da li je dobro koristiti nešto ovako.

Paste za beljenje zuba

Pored ovakvih olovaka, uvek se možete odlučiti na to da koristite neku od ponuđenih pasti za zube koje su prevashodno namenjene tome da se zubi bele. Iako za rezultate treba malo sačekati, te biti uporniji u svemu tome, ove paste uglavnom na kraju daju dobre rezultate. Jedino je potrebno voditi računa o njihovom vremenskom korišćenju, budući da one nisu namenje svakodnevnom pranju zuba na duži period, već ih treba koristiti najviše do dve nedelje, nakon čega se jedan period pauzira, pa nakon toga možete nastaviti sa njihovim korišćenjem.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je namirnica koju većina nas ima u svojim domovima. Kako je dobra za čišćenje mnogo čega, tako je dobra i za beljenje zuba. Sa malo vode napravite pastu od sode bikarbone, te jednom do najviše dva puta mesečno operite detaljno zube ovom pastom, a rezultati su odmah vidljivi, što je veoma dobro kada vam je potreban brz, a efikasan rezultat.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *