Sve što treba da znate o travertino tehnici

Ukoliko niste znali traventino tehnika je usko povezana sa uređenjem enterijera. Dakle, ako do sada nikada niste čuli za traventino tehniku, onda treba da znate da se ona odnosi na naš enterijer. U moru raznih predloga kako da namestimo naš dom, kako da to sve ukupno izgleda lepo, dolazimo do mnogo predloga koji nam se sviđaju. I na kraju treba odabrati najbolji. Da biste odabrali najbolji morate da znate po nešto o svakom elementu, svakoj tehnici i slično. U ovom tekstu govorimo o i te kako poznatoj i korišćenoj traventino tehnici.

Šta je travertino tehnika? 

Pre svega treba započeti objašnjenjem šta je traventino tehnika, za sve one koji su neupućeni ili oni kojima možda nije u potpunosti jasno šta ova tehnika predstavlja. Dakle, ova tehnika se pre svega koristi i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. To je plemeniti malter, mineralni pre svega koji služi kao dekoracija određenih površina, bilo da se oni nalaze unutar nekih objekta ili su te površine spolja. Dakle to je jedna tehnika koja omgućava da površine dobiju izgled rupičastog kamena. U sledećem pasusu ćemo objasniti o kojem kamenu je reč.

Zašto se tako naziva?

Ova tehnika je dobila ima po kamenu traventino. To je kamen koji ima nepravilan reljef, dakle rupičast je, odnosno šupljikast. Ovaj kamen inače nastaje od mineralne stene i potpuno je prirodan. Po njemu je ova tehnika i dobila ime, ali pored ovako egzotičnog imena i samog neverovatnog izlegleda, ova tehnika ima i mnoge druge prednosti.

Trajnost kao najveća vrednost

Traventino tehnika se koristi gotovo svuda, odnosno može da se koristi svuda. Gde god vi to poželite. Dakle, može da se koristi u privatnim i u javnim prostorima, a vrlo često se koristi u firmama. I pre mnogo godina ova tehnika je i te kkao bila popularna. Naime, drevni narodi su je koristili za izgradnju verskih objekata. A to znači samo jedno – koristili su je zbog njene trajnosti. Tako da je sinonim za traventino tehniku zapravo njena trajnost.

living-room-2046668_640

Nema miris i vodootporna je 

Još jedna prednost u vezi sa traventino tehnikom jeste i to što nema miris, ali je i vodootporna. To naravno nekome može mnogo značiti, a nekome i ne baš, ali to sve zavisi za koju namenu ga koristite. Sa druge strane nekome će i te kako dogovarati to što nema neprijatan niti bilo kakav miris.

Travertino tehnika ekološki prihvatljiva

Traventino tehnika se odlikuje po tome što je ekološki i te kako prihvatljiva. Dakle, pre svega temelji se apsolutno na prirodnim materijalima. Zato i nije nikako otrovna, niti sadrži bilo kakve otrovne materije. Ekološka je, a i u skladu sa prirodom. Nezapaljiva je. To znači, apsolutno ste bezbedni.

Travertino je otporan

Dobro je znati da je traventino i te kako otporan, pored toga što je trajan. Otporan je ne samo na neke udarce ili neka manja oštećenja, on je takođe otporan i na vremenske prilike. Znači, nebitno je gde ga postavljate, kada će on svoju otpornost dokazati bilo gde. U kući je otoporan kada se govori o nekim oštećenjima i udarcima, a napolju je apsolutno zaštićen u bilo koje doba godine.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *