Auto delovi koji se najčešće kvare kod automobila

Da se, na samom početku, razumemo lepo i dobro, skoro da ne postoje auto delovi koji se ne kvare i uz koje se možete uvek osećati sigurno. Jedino je razlika u tome da li se neki auto delovi kvare često, koliko košta njihova popravka ili zamena novim, te koliko sve to može da košta.

Naravno, nijedni delovi ne mogu baš da izdrže godinama, da vam budu tako reći verni tokom celog vremena korišćenja, pa čim ste korisnik ili vlasnik nekog motornog vozila morate biti spremni da ćete često posećivati automehaničare, raznorazne majstore, što zbog predostrožnosti, što zbog toga što razne situacije zahtevaju tokom vremena.

Ali, sve u svemu, uvek postoje oni auto delovi koji se brzo i često kvare, kao što imaju i oni auto delovi koji su izdržljiviji i dugotrajniji, a evo i koji pripadaju ovoj prvoj grupi, što je svakako olakšica većini vozača koji su još uvek početnici u svetu motornih vozila.

Gume

Jedna od stvari koja je napravila ogromu revoluciju u svetu vozila jesu gume koje su promenile u potpunosti način korišćenja ovih vozila. Pneumatici su ti koji su omogućili da se za kratko vreme stiže od tačke a do tačke b, pored, naravno, samog motora koji utiče na brzinu vozila, dok su gume te koje obezbeđuju stabilnost i sigurnost svakog automobila ili nekog drugog motornog vozila.

Međutim, gume su upravo zbog svega ovoga auto delovi koji se veoma često kvare, kojima je veoma često potreban servis, provera, pa i sama promena. Osim toga, gume pripadaju auto delovima koje je potrebno pred svaki veći put proveriti, obezbediti, a i u odnosu na godišnje doba promeniti.

Akumulator

Ukoliko ne želite da nekada ostanete na sred puta ili daleko od svog doma nemoćni, bez opcije da upalite automobil, proveravajte često akumulator i to u kakvom je stanju. Ovo je definitivno jedan od auto delova koji i te kako ume da stvori glavobolju, jer u trenutku kada motorno vozila neće da se pokrene, a vidite da se akumulator ispraznio, onda sledi cela ona procedura prespajanja sa drugim automobilom, kako bi se „povratio“. Posle toga sledi punjenje ili bi trebalo kupiti nov akumulator.

Vodite računa o tome da li sve gasite pri izlasku iz vozila, da li su ugašena svetla, da li je sve baš kako treba da bude, da ne biste zbog toga shvatili zašto akumulator pripada auto delovima koji se često kvare i prave probleme.

Brave

Auto delovi su takvi da nekada umeju da iznenade i te kako, bez obzira na to da li ih često proveravate, menjate, vršite servis, jer se jednostavno tako dogodi. Čest primer za takve auto delove jesu brave, koje umeju da iznenade u bilo kom momentu, posebno u toku hladnih, zimskih dana, kada niska temperatura vazduha zaledi celu bravu, te onemogući da se ona odmah koristi.

Iako ovo nije kvar koji zahteva neku popravku ili promenu, trebalo bi da budete uvek pripravni, da imate po kojeg „keca u rukavu“, odnosno neki trik o tome kako da zaleđenu bravu odledite i brzo otvorite kola. Međutim, brave imaju i česte kvarove, pa bi trebalo da uvek vodite računa kako i na koji način rukujete njima.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *