Cena frižidera u zavisnosti od tipa

U mnogim domovima ili poslovnim prostorima postoje kuhinje, u kojima pripremamo ili jedemo različitu hranu. Kako bi nam namirnice bile uvek dostupne, sveže i zdrave, potrebno je da ih odložimo na hladno mesto.

Za to, veliku značajnost imaju frižideri. U njih možemo odložiti sve namirnice i tako sprečiti njihovu kvarljivost na neko vreme. Ono što je bitno istaći jeste da cena frižidera zavisi od tipa, njegovih funkcija, brenda i modela. Zato, kada se odlučite za kupovinu ovog uređaja, uzmite u obzir sve karakteristike, koje su bitne za efikasno korišćenje.

Pregled cena frižidera koji se najčešće kupuju

Frižideri koji imaju najnižu cenu su oni najmanjeg kapaciteta. To su mini frižideri, pogodni za postavljanje u malim prostorijama. Zauzimaju prostor u malim stanovima, koji imaju male kuhinje, ali i u mnogim kancelarijama. Njihova cena može varirati od deset do trideset hiljada dinara, zavisno od modela, dizajna i proizvođača.

Ukoliko se odlučite za standardni frižider, moraćete izdvojiti nekoliko desetina hiljada dinara. Oni se obično mogu naći po povoljnim cenama, kada prodavnice bele tehnike daju popuste na ove uređaje. 

Ovaj tip frižidera je obično najčešći odabir mnogih kupaca. Ima mogućnost podešavanja raznih funkcija, poput podešavanja temperature ili automatskog odmrzavanja. Veoma je funkcionalan, kvalitetan i praktičan za svako domaćinstvo.

Kombinovani tip frižidera, koji u jednom uređaju raspolaže funkcijama frižidera i zamrzivača, imaju mnogi ljudi u svojim domovima. On je veoma praktičan i ima dosta mesta za odlaganje svih namirnica koje koristite. 

Ako se obrati pažnja na pregled cena ovog tipa frižidera, može se videti da cene dosta osciliraju. Mogu se naći modeli od nekoliko desetina do jedne stotine hiljada dinara. To najviše zavisi od proizvođača, karakteristika uređaja, ali i od sezonskih sniženja.

Ostali tipovi frižidera

Postoje tipovi frižidera koji vam olakšavaju ručni deo posla, kao što je odmrzavanje. To su frižideri sa funkcijom automatskog odmrzavanja. Veoma su pogodni i za organizaciju velikog broja namirnica.

Međutim, za njihovu kupovinu morate izdvojiti više novca. Cena ovih frižidera je viša od cene frižidera koji nemaju funkciju automatskog odmrzavanja. 

Još jedan tip frižidera, koji se odlikuju višom cenom od kombinovanih, mini i standardnih tipova, jesu side by side frižideri. Oni su vertikalno podeljeni na dva dela, od kojih jedan funkcioniše kao frižider, a drugi kao zamrzivač. 

Modeli ovih frižidera, koji imaju neke osnovne funkcije, mogu se naći po ceni od stotinu hiljada dinara. Sa porastom funkcionalnosti ovih uređaja raste i njihova cena, tako da za njih morate izdvojiti nekoliko stotina hiljada dinara. 

Ova dva tipa frižidera troše mnogo više energije od standardnih, kombinovanih i mini frižidera. Ukoliko se odlučite za neki od njih, znajte da ćete imati veće račune za struju. Zato, proverite sve njihove funkcije kod prodavaca koji prodaju ove uređaje, kako biste imali maksimalnu ugodnost, u skladu sa investicijom.

Na cenu različitih tipova frižidera može uticati veliki broj faktora. Uzimaju se u obzir i kvalitet materijala od kojeg su napravljeni, način proizvodnje, brend i funkcionalnost uređaja. Osim toga, na cenu mogu uticati i sezonska sniženja, kao i odluke prodavaca. Zbog toga je najbolja preporuka da uporedite ove uređaje u većem broju prodavnica i odlučite se za odgovarajući model.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *