Rent a car – šta treba proveriti?

Kada koristite rent a car uslugu onda treba da proverite mnoge stvari. Naravno, pre svega treba da odaberete dobru rent a car agenciju, koja vam uliva poverenje, u koju pre svega možete da se uzdate, agenciju koja ima iskustvo, agencija koja je pre svega profesionalna i ima širok spektar automobila, koje možete da rezervišete. Od svega je najvažnije da je rent a car agencija pre svega pouzdana i profesionalna. Od te početne tačke mnogo toga zavisi. Vama je jako važno da vas neko ispoštuje pre svega, ali vam je takođe jako važno da kada uzmete auto, da to bude auto koji je bezbedan, zarad ne samo vaše bezbednosti, nego bezbednosti vaših saputnika, kao i bezbednosti svih ostalih učesnika u saobraćaju. Postoje mnoge stvari koje treba da proverite, a ne tiču se samo bezbednosti. Evo o čemu je reč:

Proverite stanje autormobila

Kada ste došli sa namerom da iznajmite auto, odnosno da koristite rent a car uslugu, onda ćete se odlučiti za onaj auto koji vama odgovara. Naravno da ovde sada postoje mnoge kombinacije i da će neko izabrati najbolji automobil, a da će neko drugi izabrati neki model automobila koji je već vozio ili će izabrati neki automobil koji je lak za korišćenje. To naravno zavisi od osobe do osobe, ali i do budžeta kojim raspolažete. No, vratimo se konkretno na temu. Bilo koji auto da izaberte, bilo da je to neki skuplji ili jeftiniji, morate da proverite u kakvom je stanju. Ovde bukvalno treba da obratite pažnju na sitnice, treba da obratite pažnju na te neke detalje, ali i na krupnije stvari. Ako postoji ogrebotina ili nešto što nije u redu na automobilu, a što primetite pre preuzimanja obavezno to recite ili slikajte. Jednostavno, ako uzimate već malo oštećen automobil, ne želite da dođete u situciju da kasnije ispadne da ste upravo vi načinili tu štetu. Nego na vreme sve to lepo proverite i onda kasnije neće biti nikakvih problema. Naravno, profesionalne rent a car agencije nikada ne bi došli u situaciju da ne znaju da je nešto pokvareno i da vas optuže za nešto što niste uradili.

Proverite koliko automobil troši goriva

Vrlo važna informacija, koja će se kasnije odraziti i na vaš džep, jeste informacija u vezi sa tim koliko automobil troši. Isplanirajte svoje neke osnovne troškove i uvidite da li vam odgovara da uzmete neki automobil koji manje ili neki koji više troši, a generalno je bolji automobil na primer. Sve ima naravno svoje prednosti i mane. Međutim, kada na samom početku znate svoj budžet i ne želite da idete preko toga, onda je važno da se dobro informišete u vezi sa tim koliko bi potencijalni izabratni automobil trošio. Tek kada to utvrdite možete da preuzmete automobil iz rent a car agencije.

Proverite da li sve funkcioniše

Ovo je naravno najvažnije stavka kada koristite rent a car usluge. Vrlo je važno da sve funkcioniše savršeno. Naravno da će vam svaka agencija reći da sve funkcioniše, ali vi morate da verujete samo sebi. Tako da, ukoliko ste u mogućnosti, treblo bi da kada iznajmite auto odete do svog automehaničara, koji će vam za čas proveriti da li je sve u redu i da li možete na dug put automobilom.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *