Efikasno rešenje za Vaš dom

Sve više kompanija nudi rešenje za grejanje ili hlađenje u vidu toplotnih pumpi. Ove pumpe koriste toplotu toplotnih voda, vazduha ili zemlje za grejanje ili hlađenje.

Toplotna pumpa košta u proseku od tri ipo do četiri hiljade evra, dok sama ugradnja čitavog sitema iznosi oko sedam hiljade evra.

Da bi ovakva pumpa mogla da radi potrebno je prvo iskopati bunar. Procena je da se ulaganje isplati nakon pet godina, i prosečan za grejanje tokom zime je duplo manji od računa za struju. Toplotne pumpe koje za svoj pogon koriste podzemnu vodu su isplativije od onih koje za svoje pokretanje koriste vazduh, ali je i njihovo održavanje skuplje jer nakon nekog vremena potrebno je čišćenje.

Toplotne pumpe gde je toplotni izvor vazduh su dosta jeftinije i jednostavnije za održavanje. Napune se freonom i rade po principu klima uređaja. Međutim, njihova energetsa efikasnost opada kada temperatura opada jer im je tada potrebno Više električne enerije kako bi se pokrenule.toplotne pumpe

Za koji sistem ćete se odlučiti najviše zavisi od lakcije i potencijala gde planirate da ugradite toplotnu pumpu. Pumpe donose uštedu na duži vremenski period, potrebno je da prođe duži vremenski period da bi se one finaskijski isplatile.

Kako se pripremiti za ugradnju

 

Pre same ugradnje toplotne pumpe, poželjno je raspitati se o tome koja pumpa je najbolja za Vašu lokaciju objekta, kakva je opremljenost i tehnička podrška servisera koji ugrađuju pumpe, cena delova pumpe. Ove informacije su jako bitne, kako ne biste došli u situaciju da Vaši troškovi ugradnje i servisaranja budu veliki i izbegnete neke neprijatne situacije.

Odvajanje novca tokom zimske sezone na gorivo, ugalj ili pelet kao i razmišljanje o tome kako da tokom vrelih letnjih žega rashladite prostor u kojem boravite, može biti davna prošlost. Nega oko kotlarnica i održavanje se takođe prepisuju prošlosti. Korišćenje topolotnih pumpi pored njihove višestruke primene i ekonomičnosti, nosi i tu opciju da sa njima možete da rukujete i podešavate gde god da se nalazite.

Bitno je samo da imate uređaj koji je povezan na internet a to može biti vaš laptop, tablet ili mobilni telefon gde možete da podesite rad pumpe gde god da se nalazite. Posle Vašeg povratka kući sa posla ili godišnjeg odmora, Vaš prostor na vreme može biti adekvatno ugrejan ili rashlađen. Takođe, u svakom trenutku možete da znate koliko ste potrošli energije u toku dana, nedelje ili meseca i sve je to preračunato i u novcu.

Dovoljna su samo dva Vaša klika. Sistem rada toplotnih pumpi ne iziskuje stalnu brigu i kontolu vlasnika za njihov neometan rad. Većina proizvođača toplotnih pumpi pored same proizvodnje, pruža i ugradnju i tehničku podršku posle ugradnje. Na tržištu Srbije prisutna je široka ponuda proizvođača.

Toplotu koju proizvede pumpa možete iskoristiti i za grejanje dvorišta, bazena, staklenika. Hlađenje možete proširiti i na Vašu garažu ili podrum, primena može biti višestruka. Uštede i primena su vidljivi i glavni su pokretači za ugradnju. Ovaj pametan sistem (pored navedenih karakteristika) je naziv koji adekvatno odgovara. Sistem uvek treba da radi za Vas,  i doprinosi Vašem komforu života.  

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *