Evo zašto je LED rasveta idealna za svaki prostor!

LED rasveta je najsavršeniji sistem rasvete koji štedi struju, bolje obasjava prostor i dekorativnija je od klasičnih rasvetnih tela. Upravo zbog toga ova rasveta se koristi i za unutrašnju i za spoljašnju rasvetu i potiskuje sijalice sa žaruljom u istoriju.

LED rasveta je najisplativija rasveta

Iako sijalice ne troše puno kilovata struje, na godišnjem nivou se ipak vidi velika razlika. LED rasvetna tela troše manje, a pružaju istu jačinu svetla kao sijalice iste svetlosne jačine. Nema potrebe da se potrošnja struje preračunava u cenu koštanja, dovoljno je znati da koliko jedna klasična sijalica potroši struje za sat vremena, LED sijalica toliko potroši za 10 sati rada.

Na ovu uštedu treba dodati i to da LED sijalice imaju životni vek duži od 20.000 sati pa se ređe menjaju i ne pregorevaju bilo da su napolju ili unutra. One jesu skuplje, ali neće se menjati više od jednom na svake 3-4 godine tako da je mnogo isplativije uložiti u ovaj model.

Savremene visilice, plafonjerke i lusteri su napravljeni i od LED dioda pa se sijalice neće kupovati ni menjati, a ušteda će biti značajna.

Odgovara svakom mestu ugradnje

LED sijalice mogu imati razne boje i njihove kombinacije, mogu emitovati svetlo po želji i menjati ga sa daljinskim upravljačem. Osim ove pogodnosti, LED rasveta ima čak tri verzije bele: „hladno belu“, „toplo belu“ i „prirodno svetlo“. To znači da možete imati jak sjaj kao da radite pod neonkama, žut sjaj sijalice, ali i prirodno osvetljenje koje najbolje odgovara očima na duže vreme.

Mračni prostori u kojima se ne provodi puno vremena često biraju hladnu svetlost (ostave, hodnici, podrumi). Sobe, kuhinja i kupatilo treba da koriste verziju „dnevnog svetla“ ili „toplo bele“ koja daje žućkasti sjaj.

Odaberite LED rasvetu i za spoljašnji prostor jer je hladna na dodir i može da se koristi u svim atmosferskim uslovima pa će odlično obasjati staze, ulaz ispred kuće ili delove dvorišta.

LED rasveta ulepšava i dekoriše

Sa LED rasvetom nema greške, toliko je različitih oblika i varijanti da će svako pronaći svog favorita.

Tu su različiti modeli plafonjerki, visilica, lustera u formi grane, a posebno su zanimljive moderne varijante koje kombinuju svetlo, kanap i drvo, neobičan oblik LED dioda i metal zanimljivog izgleda.

Svako svetlosno mesto rasipa svetlost ravnomerno, a ako se izabere LED rasveta sa nekoliko grla dobija se efektnija rasveta koja, iako ima veći broj sijalica, troši mnogo manje struje, a lepše izgleda od klasičnih vrsta.

LED rasveta ne mora da bude samo plafonska jer postoje i SPOT rasvetna tela, rasveta za police, LED zidna rasveta i podni modeli. Stvara se ambijent sa odličnom kontrolom  rasvete u prostoru, ulepšavaju i čine zanimljiv dodatak ukupnom dekoru.

Različiti su razlozi za biranje LED rasvete, neko želi trajnije sijalice, nego bolje osvetljenje, a nekome je važna estetika. Ono što je odlično je to što uz LED rasvetu ne morate birati između opcija već zasigurno dobijate sve prednosti, kod svakog modela.

Iznenadiće vas koliko se vrsta nudi i kakav dizajn postoji. Zasigurno će biti teško svesti odabir na samo jedan model jer svaki ima neku lepotu i mogućnost uklapanja u svaki prostor.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *