Gde je najbolji provod u gradu? Evo kako da uvek budete u toku sa noćnim životom u gradu

Naša prestonica ima toliko bogat noćni život da je mnogima teško da idu u korak sa dešavanjima u gradu. Na svakom koraku su neke žurke, dobre svirke ili koncerti. Za jedan vikend ima toliko dešavanja u gradu da je teško odlučiti se gde izaći sa društvom u provod. 

Baš zbog toliko velikog izbora Beograd je u celoj Evropi, a i šire, postao jako poznat po noćnom životu. Stranci dolaze u našu prestonicu specijalno zbog izlazaka i dobrog provoda. 

Ono što posebno privlači strance koji žele da izlaze u Beogradu je spoj različitih kultura, autentičnog balkanskog melosa, sa najpoznatijim trendovima na Zapadu. Podjednako su im interesantne kafane u kojima se svira naša stara narodna muzika i klubovi u kojima se mogu čuti najveći svetski hitovi. Noćnom životu u Beogradu definitivno doprinosi i mentalitet našeg naroda koji voli da se zabavlja i ne ustručava se da zapeva.

Šta sve nudi Beograd?

Već smo pomenuli da je noćni život u Beogradu poznat širom Evrope zbog toga što naš glavni grad nudi raznovrsnu zabavu. To podrazumeva odličnu zabavu u klasičnim kafanama, kafićima, klubovima, barovima, splavovima i pabovima. 

  • Kafane su tradicionalna mesta okupljanja još od 19og veka. U Beogradu se danas mogu naći mnogobrojne kafane sa tradicijom dugom nekoliko decenija. Tu se mogu probati domaći specijaliteti, kvalitetna vina i slušati naša tradicionalna narodna muzika. 
  • Kafići u Beogradu u kojima se preko dana može proćaskati sa prijateljima uz kafu tokom vikenda postaju mesta za izlazak onih koji žele da idu u „mirniji“ provod. To znači da se tokom vikenda uglavnom može slušati neka akustična muzika i da se provod završava do 1 sat posle ponoći. Izbor muzike je raznovrstan i u beogradskim kafićima se može slušati sve – od klasičnog roka, džeza, francuskih šansona pa sve do najvećih hitova domaće pop i rok muzike.
  • Sličan provod se može očekivati u pabovima ili barovima. Nekada je u ovakvim mestima atmosfera toliko dobra da skoro svi gosti đuskaju i pevaju uz muziku.
  • Klubovi i splavovi su mesta zbog kojih je noćni život u Beogradu najpoznatiji. U ovim mestima se može đuskati sve do zore. U najpoznatijim klubovima u Beogradu često nastupaju najveće estradne zvezde iz regiona pa je zbog toga izlazak na ova mesta još zanimljiviji. 

Kako naći informacije o dešavanjima?

Baš zbog toga što je ponuda toliko velika teško je ispratiti sva dešavanja u gradu. Zbog toga se informacije o noćnom životu mogu pronaći na specijalizovanim sajtovima na kojima su zabeležene sve žurke i svirke u gradu. Tu se mogu dobiti i informacije o tome da li je za ulazak u neki klub ili restoran neophodna rezervacija. Neki sajtovi čak i nude opciju da umesto Vas rezervišu sto u klubu. 

U poslednjih nekoliko godina su popularne i stranice na Instagramu i Fejsbuku koje prate noćni život u Beogradu redovno objavljuju fotografije iz klubova, kafića i kafana. Dobra stvar kod toga je što posetioci mogu da podele svoja iskustva iz izlaska, šta im je odgovaralo, a šta ne. Ovo je ponekad bolje od bilo koje recenzije na Guglu. 

Noćni život u Beogradu leti

Treba naglasiti da, kada dođe leto, noćni život u našoj prestonici postaje još bogatiji. Tada se organizuju različiti festivali, koncerti li svirke na otvorenom. Tada za dobar provod ne treba čekati vikend već je dovoljno prošetati nekom ulicom u kojoj ima mngo kafića ili kafana i pronaći mesto gde ćete uživati sa prijateljima.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *