Igračke za bebe su baš raznovrsne. Odaberite pravu za svaku priliku

Kad se beba rodi svi požure da nabave roditeljima neophodnu opremu za bebe. Od auto sedišta, preko kreveca, lepe posteljine, sve do krupnijih stvari koje će vremenom trebati. Iako su male, imajte na umu da se bebe od najranijih dana obraduju baš igračkama za njihov uzrast, a izbor je zaista veliki. Neke već možete nabaviti od samog rođenja.

Igračke za bebe-luk sa igračkama za krevetac i kolica

Gotovo da ni u jednoj kući nećete naći krevetac bez luka koji se nadvija nad njim i na kome su zakačene brojne igračke za bebe. Beba voli šarenilo boja pa je poželjno da i sama soba ima segment u kome je mnoštvo boja. Ako ste bebin kutak okrečili u jendu boju, to je u redu sve dok joj obezbedite šarene igračkice u koje može da gleda u toku ležanja. Većina lukova ima mogućnost da se dodaju igračke čemu će se beba sigurno radovati.

Igračke za bebe su i mekane lopte i kocke

Negde već od trećeg meseca beba otkriva svet većim učestvovanjem u igri. Pokušajte da nabavite mekanu loptu koja razvija taktilna čula. Sa jedne strane takve lopte, ali i plišane igračke imaju deo površine koja šuška, baš kao i zvučni i gumeni deo koji omogućava bebi da upoznaje različite materijale. Ona će svakako takve igračke da stavlja u usta, pa se trudite da budu od proverenih proizvođača i da se lako održavaju.

Bez preterivanja kada su igračke za bebe u pitanju

Svi u bebinoj okolini žele što više poklona, igračkica da joj obezbede, ali zaista nema potrebe u tome preterivati. I plastična flaša napunjena šarenim slamčicama može da glumi odličnu zvečku. Sve ono što je suviše glasno, bebi ne prija. Trudite se da budu nežni zvuci, igračke bez oštrih ivica kako bi detetu sva čula uživala i igralo se bez rizika od povrede.

Bebe devojčice obožavaju bebe lutke

Na tržištu je danas prisutan veliki broj bebe lutkica koje su namenjene različitim uzrastima. Onim gumenim se već mogu igrati starije bebe, dok ozbiljnije, velike bebe lutke su rezervisane za trogodišnjakinje i starije devojčice. Mnoge lutke bebe su interaktivne i deci su pravi prijatelji sa kojima pričaju, smeju se, pevuše. Obično im se obezbedjuje i dodatna oprema, jer male devojčice vole da oponašaju svoje mame i tako brinu o svojim bebama.

Bebe lutke predstavljaju posebnu vrednost za devojčice

Za njih se kupuju kolevke, stolice za hranjenje, kreveci, bukvalno sve ono što sama vlasnica lutke bebe poseduje. Ona je njoj posebno važna, o njoj brine, hrani je, presvlači, ljuljuška, pevuši. Devojčice se neretko ponašaju poput svojih roditelja u druženju sa lutkom bebom. Ona igra ulogu svoje majke i spremna je sate da provodi sa svojom bebom. To je i lepo i značajno za dete jer svoju pažnju usmerava na nešto korisno i razvija empatiju. Kada dođe vreme, ona će jednako odigrati tu značajnu ulogu u životu.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *