Odaberite tepih koji će oplemeniti vaš životni ili radni prostor

Nije neuobičajeno da čak i u kancelarijama postoje tepisi, mada se mora priznati da se oni na prvom mestu koriste u životnom prostoru, odnosno u stanovima i kućama. Sudeći po trenutnoj ponudi, cene tepiha u velikoj meri variraju. 

Naravno da kao i za sve druge proizvode, tako isto i za tepihe važi nepisano pravilo da ukoliko želite da ga dugo godina koristite i budete njime zadovoljni, uvek je bolje da odaberete kvalitetniji i trajniji model. Upravo takvi tepisi važe za skuplje, ali makar uspevate da rešite problem na dugoročnom nivou. Zapravo kupovinu tepiha i treba posmatrati na taj način, jer koliko god da je cena tepiha možda visoka u datom momemntu, to je investicija koju nećete često ponavljati. Ranije su tepisi mogli da traju i po nekoliko decenija, što je i danas slučaj ukoliko kupite kvalitetan tepih i pažljivo ga održavate.

Koliko koštaju tepisi ?

Kada budete odlučili da zamenite stari tepih ili da kupite novi, potrebno je kao prvo da se odlučite oko toga koji tepih vas tačno zanima. Tačnije da razmislite o tome da li želite tepih od veštačkih materijala ili od prirodnih. Zatim je neophodno da odaberete odgovarajući salon tepiha, odnosno da potražite celokupnu ponudu i tek onda odaberete koji vam najviše odgovara. 

Vodite računa i o ceni tepiha, jer je dobro poznato da bez obzira koliko koštaju tepisi i koja je njihova cena, najbitnije je da se on dobro uklopi u celokupan prostor

Trebalo bi da znate i to da cena tepiha varira i od njegovih dimenzija. Obično se obračunava po kvadratu. U zavisnosti od toga koji tip je tepiha, odnosno da li je okrugao ili četvrtast, te od kog je materijala izrađen, cene variraju od oko 3 000 dinara po metru kvadratnom, pa mogu ići i do 10 000, pa čak i više. 

Naravno da kada kupujete tepih, cena definitivno ne bi trebalo da bude ono što je primarno prilikom donošenja odluke o tome koji ćete proizvod da kupite. Međutim svi znamo da to iziskuje određeni period štednje, kako bismo mogli da kupimo model koji nam odgovara. 

Iako se baš i ne može reći da su kvalitetni tepisi jeftini, trebalo bi imati na umu da je to proizvod koji ćete koristiti duži vremenski period. Zato se ulaganje sasvim sigurno isplati. 

Pre nego što konačno odlučite koji ćete tepih kupiti, dobro razmotrite ponudu. Nije tajna da su tepisi odlična dekoracija za svaki stambeni prostor, te iz tog razloga potrebno pažljivo odabrati ne samo kvalitetan proizvod, nego i tepih odgovarajuće veličine, odnosno dimenzija i dizajna. 

Takođe je potrebno da se ne fokusirate prilikom izbora tepiha samo na cenu, nego i na to kako ćete ga kasnije održavati. Većina tepiha može da bude održavana mašinski, što znači da ćete biti potpuno rasterećeni, jer ćete moći da angažujete zaposlene u firmama koje su specijalizovane za čišćenje i pranje tepiha. Ipak, na tržištu se mogu naći i neki tepisi, čije cene su svakako više, a koji su izrađeni od specijalnih materijala i samim tim zahtevaju specijalni tretman.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *