Kada birate, birajte vrata visokog kvaliteta

Kada se useljavamo u nov stan, obično su nam neke stvari već predodređene, kao što su keramika, sanitarije, podne obloge, stolarija pa samim tim i vrata. Ako ste od onih koji su kupili stan u izgradnji i ako ste mogli da u utičete na izbor svega toga, onda vas je taj posao naveo da se informišete o svim tim segmentima.

Svaki je izuzetno važan i svaki treba da služi na duže staze, a mi ćemo se okrenuti jednom specifičnom, a to su sobna vrata, koja zauzimaju posebno mesto u opremanju stana i imaju zapaženu ulogu u građenju enterijera.

Koja vrata sve treba uzeti u obzir

Kako u stanu postoje različite prostorije, tako postoje i vrata za sve njih. Ono što treba da im bude zajedničko jeste kvalitet i da budu usklađena jedna sa drugim (u pogledu boje, recimo). Kada zagrebemo u svet sobnih vrata, shvatamo da postoji dosta opcija , ali da su to najvećim delom drvena, što otvara još mogućnosti po pitanju dizajna, boja, kombinacija, šara i staklenih segmenata.

Naravno, ne treba sve gledati ni samo sa funkcionalne strane ni samo sa estetske, već ta dva uklopiti. Od vrsta vrata koja nam obično trebaju, tu su pre svega ulazna vrata, zatim sobna, vrata za kuhinju, koja mogu biti i klizna i sa staklom. Za koje se odlučiti, najbolje je da porazgovarate sa onima kojima je to struka, odnosno onima koji se bave izradom vrata, njihovim montiranjem, odnosno njihovom prodajom.

Ukoliko želite kvalitetna vrata birajte Marić vrata

Kada kupujemo vrata, potreban nam je neko ko će ih napraviti po našoj želji i merama koje nama odgovaraju, ko će ih dostaviti i namontirati. Dakle, jedna kompletna usluga. Još ako sve to možemo uraditi a da ne moramo da odlazimo u salon, već izaberemo sve onlajn, to je onda dobitna kombinacija. Zato je potrebno da firma koju izaberemo ima dobar i pre svega dovoljno informativan sajt da to može da pruži kupcima. Ako ste u situaciji da vam se bliži renoviranje ili vam iz bilo kog razloga trebaju nova vrata, ovde pogledajte Marić vrata, jer će te u različitim kategorijama naći sigurno ono što vam treba.

Po čemu su poznata Marić vrata

Da bi jedna vrata bila kvalitetna i dugotrajna, moraju biti napravljena od istih takvih materijala. To se odnosi i na sam kvalitet određene vrste drveta, ali i na kvalitet okova, kao i brave, koja je zapravo srce vrata. Svetski trendovi neprestano se menjaju u zavisnosti od toga koliko tehnologija napreduje, kako se procesi proizvodnje poboljšavaju i kako se dolazi do inovativnih rešenja. Danas nam je potrebno moderno ali i prirodno – tako da krajnji rezultat bude ugodan ambijent koji odiše toplinom.

Pored toga što se prave od vrhunskih materijala, forma im je elegantna, dizajn im je raznolik, a mogućnosti načina otvaranja i montiranja određenih dodataka su takođe prilagodljive. Sa svim tim dobićete toliko opcija, da nije čido ako na kraju shvatite da imate unikatna vrata. Kada se svemu tome dodaju evropski sertifikati koje poseduju za sva vrata iz svoje ponude, izbor stvarno nije teško napraviti.

Na ulazna vrata obratite posebnu pažnju 

Ulazna vrata u svakom stanu ili kući moraju da ispune tri najvažnije funkcije: da budu bezbedna, da pružaju dobru zvučnu izolaciju, da zadržavaju toplotu. Na prvom mestu je svakako bezbednost, koja dolazi od materijala od koga se vrata prave, ali i sigurnosnog sistema brava koje se na njima nalaze. Ulazna vrata obično karakteriše i viša cena, ali kada se uzmu njihove specifičnosti u obzir, kao što su brojni sigurnosni materijali i način njihove obrade i ojačanja, šarke i sve ostalo što vrata čini sigurnosnim. 

Dvokrilna ili jednokrilna sobna vrata, sa staklom ili bez njega

Kada je reč o dvokrilnim vratima i vratima sa staklenim segmentima, ona se vezuju za određene prostorije. Za kuhinju se vrlo često odlučujemo da to budu vrata sa staklom (koje može biti u levom ili desnom delu, na sredini, ali i izdeljeno ili u nekim specifičnim oblicima. Sve to daje jedan neprevaziđen vizuelni efekat. Dvokrilna vrata se postavljaju kada su prolazi i otvori između prostorija veći, a to je ujedno i dobar način da se pregrade određene prostorije, ali i da se omogući prolaz između njih, i to uglavnom vratima koja imaju staklene segmente.

Ono što je posebno funkcionalno jeste postaviti klizna vrata tamo gde nema dovoljno prostora da se vrata otvaraju i zatvaraju na klasičan način. I tu može doći u obzir kombinacija sa staklom, i veoma su česta opcija za kuhinje, hodnik i dnevne sobe.   

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *