Kuhinja – kako odabrati kvarcnu radnu ploču po odličnoj ceni?

Neki bi rekli da se po mirisu dom poznaje, da se toplina porodičnog doma stvara u kuhinji, veštim rukama onih koji znaju da je hrana izvor života, ali i pokretačka snaga dobrih porodičnih odnosa. Nije slučajno što su kuhinja za mnoge najvažniji deo kuće, a radna površina magična ploča za kreiranje savršenog obroka. Autentičan ambijent Vaše kuhinje, domaća kuhinja spremljena po starim receptima baka, sigurno će doneti dobro raspoloženje u svaku porodicu. Zbog toga je kuhinja idealno mesto gde se oko stola okuplja porodica i treba joj posvetiti pažnju i prilikom renoviranja, redizajniranja ili dizajniranja nove. Osim elemenata, vrlo važan deo kuhinje je radna površina, dovoljno prostrana da možete odjednom da spremite sve što ste planirali za goste koje očekujete i jednim pokretom očistite, zato što su gosti verovatno već pred vratima. Zato vam treba dobra radna površina, jaka, istrajna, koja se održava jednim pokretom ruke. Trenutni trend na tržištu su kvarcne radne poloče za kuhinju, one će obezbediti sve prethodno navedene uslove.

Kvarcna radna ploča – cena i kvalitet

Zbog lepog izgleda i izdržljivosti, kvarcne radne ploče za kuhinje su jedan od najboljih izbora koji se može naći na tržištu, medjutim, malo se zna o kakvom je materijalu reč i koja je njegova cena. Kvarc je materijal veoma otporan i tvrd, a privlačnim ga čine njegove teksture, zato on ima veoma široku primenu, ne samo za radne ploče, trpezarijske i klub stolove, već se sve češće koristi za popločavanje podova i oblaganje zidova i stepeništa. Ukoliko tražite neku odredjenu boju, raskošna paleta boja ovog materijala daće Vam sigurno ono što želite.  Kupci su trenutno najzainteresovaniji za testuru poput mermera, ona je i malo skuplja od jednobojnih. Kada se uzme u obzir dugotrajnost i funkcionalnost kvarcne radne ploče za kuhinju cena je onda zanemarljiva u poredjenju sa kvalitetom kuhinje koji dobijate, u kojoj ćete sigurno biti vrhunski kulinar, kome je sve na dohvat ruke, pa će kuvanje biti zadovoljstvo, a ne opterećenje.

Prednosti kvarcne radne ploče

Ploče od kvarca mogu se naći u dimenzijama 320×160 i 305×140, njihova debljina je 2 ili 3 cm, ali se za radne površine i stolove koristi kvarc debljine 2 cm.  Kvarc se može naći u čisto belim ili bež nijansama, ali i tamnim nijansama za one koji teže luksuznijim enterijerima, za razliku od granita koji se obično nalazi samo u tamnijim nijansama. Od mermernih se kvarcne ploče razlikuju po tome da su otpornije, tvrdje i ne upijaju tečnost, pa na njima neće ostati uporne fleke poput fleka od vina.  Kvarc je visokog stepena otpornosti na toplotu, naći ćete se verovatno u čudu kod ovog podatka da na kvarcnu radnu ploču možete direktno da spustite vrelu šerpu. Kod kvarcne radne ploče za kuhinju cena zavisi od više faktora, najviše zavisi od iskoristivosti ploče koja se seče.  Za dodatne informacije o kvarcnim radnim pločama i njihovim cenama najbolje je da posetite eksluzivni salon Mermer i graniti koji se bavi knjihovom prodajom i proizvodnjom kao i obradom i ugradnjom radnih ploča od kvarca u najluksuznije kuhinje koje se trenutno mogu naći na tržištu i koje će sigurno biti oaza nekih novih ukusa.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *