Kako da iskoristite savremene tapete za uređenje prostora? Ne propustite naše fantastične predloge

Savremene generacije tapeta su mnogo više od dekoracije prostora. Imaju mnoge neverovatne prednosti koje im omogućavaju da se mogu postaviti u svaku prostoriju i transformisati je onako kako ni jedna molerska tehnika to ne može.

Pročitajte savete o najboljim izborima za svaku prostoriju, ali i o prednostima koje donose tapete na zidovima, koliko je to jednostavna, a efektna dekoracija… Dobićete sveže ideje za uređenje vašeg prostora.

Tapete za sobe kao spoj dekoracije i praktičnih razloga za postavljanje

Danas se tapete proizvode za najrazličitije potrebe i sa različitim dekorativnim mogućnostima. Predlažemo da pogledate ovde širok asortiman i ponudu klasičnih, brendiranih tapeta koje spajaju odličan sastav i dezene koji će se uklopiti u svaku prostoriju. Zamenite bojenje zidova sa postavljanjem tapeta koje su jednostavan način izvođenja molerskih radova.

Prave se od mešavine materijala i postavljaju se uz pomoć nove generacije lepka. To znači da se on nanosi ili na tapet ili na zid, a rolna jednostavno i efektno fiksira na zid. 

Lepak ne steže odmah pa čak i laici mogu da zalepe tapete jer se one par minuta mogu pomerati i centrirati bolje ako uklapanje nije bilo precizno. Za najprostije postavljanje postoje i samolepljive tapete koje imaju nanesen sloj lepka pa se bez ikakvog napora dolazi do prekrivenih zidnih površina, bez prašine i prljanja.

Velika prednost nove generacije tapeta se nalazi i u jednostavnom skidanju jer se kvašenjem lepak razmekšava, a onda one sklanjaju bez problema, bez struganja i napora.

Transformišite jedan ili sve zidove vaše dnevne ili spavaće sobe, samo neke delove zida ili sve površine. Posao možete uraditi i sami, a za uzvrat ćete dobiti potpuno drugačiji izgled uz pomoć 2D, 3D ili foto tapeta.

Popularne su brendirane tapete kao što su kolekcije Roberto Cavalli sa zlatnim i srebrnim nitima na živopisnim detaljima, Gianfranco Ferre sa geometrijskim šarama, Blumarine donosi romantičan dizajn, a Dolce Gabbana po printovima i mediteransko sicilijanskim motivima… 

Kako se moda menja tako i ove vodeće kuće osmišljavaju tapete u trendu pa vaša spavaća ili dnevna soba momentalno dobija izgled luksuznog dekora kao iz nekog magazina jer to samo tapete mogu.

Dečije tapete za sobe najmlađih

Sobe za najmlađe su poseban izvor kreativnosti i izvor sreće i radosti za decu. Mesto gde provode puno vremena i imaju različite aktivnosti.

Nove generacije tapeta su takvog sastava da na sebi ne zadržavaju prljavštinu, prašinu, ne blede i mogu da se čiste pa su idealne za sobe najmlađih jer će biti prelepo uređenje, a i zdravije okruženje za život mališana.

Soba postaje fudbalski stadion, dvorac za princeze, svemir, mesto koje je ispunjeno omiljenim junacima, dečijim motivima…, a za sve su zaslužne tapete sa prigodnim motivima koje će mališani obožavati. 

Takođe, pošto se čiste lako i ne blede, dečija soba će izgledati savršeno dugo vremena iako su mališani nestašni. I to je velika prednost i korist od ove dekorativne tehnike.

Da li ste znali da postoje i tapete za kupatila i kuhinje?

Da, ovakve tapete se postavljaju na pločice i otporne su na masnoću, vlagu i vodu pa se koriste za oblaganje kupatila i kuhinja. Zvuči neverovatno, ali sastav i lepak su unapređeni pa sa nekadašnjim zidnim oblogama ove tapete imaju sličnost samo u nazivu, a mnogo toga se menja.

Možete da promenite izgled prostora jednostavno, uz pomoć vodootporne tapete što čini jedinstven način dekorisanja svih prostorija u vašem domu, pa čak i vlažnih prostora kao što su kupatila.

Kako izabrati odgovarajući dezen?

Ovo je možda i najteži korak u uređenju jer u okviru svake grupe postoji na desetine vrsta i svaka izgleda savršeno.

Najbolje je potražiti pomoć iskusnih prodavaca u većim centrima jer će prvo izdvojiti tapete koje odgovaraju mestu postavljanja – da li su izložene suncu, da li treba da budu otporne na vodu, da li se brišu vlažnim tkaninama ili čiste abrazivnim sredstvima?

Onda birate da li hoćete samolepljive rolne ili tapete i posebno lepak, a onda se bira dezen što znači puno planiranja i razmišljanja pre konačne odluke.

Popularni su geometrijski motivi, tamnije boje, metalne nijanse… Uvek su atraktivne i tekstilne tapete koje su reljefne, često se postavljaju i tapete koje imitiraju cigle, prugaste tapete, ali i motivi španskih pločica su sve atraktivniji…

Foto tapete će od zida stvoriti jednu sasvim novu dimenziju i otvoriti prostoriju ka neverovatnim pejzažima ili gradskim predelima.

Odaberite omiljene motive i uživajte u njima, a kada poželite promenu čeka vas jednostavna zamena i brojni drugi dezeni koji su savršeni za potpunu transformaciju izgleda prostora u samo nekoliko koraka. 

Odlučite se za nove tapete i uživajte u procesu uređenja koji uvek donosi savršen rezultat, baš onako kako ste ga zamislili.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *