Kvalitetna ponuda stakla za prozore

Kada su u pitanju vrata i prozori, tip stakla je od izuzetne važnosti. Stručnjaci procenjuju da se 70% energije gubi kroz vrata i prozore, a od toga 90% kroz staklo. Energetska efikasnost je veoma bitna, a ako niste baš upućeni u kvalitet stakla na tržištu, nećete znati šta da odaberete za svoj dom.

U nastavku teksta sledi nekoliko saveta i objašnjenja za one koji se tek spremaju da započnu avanturu obnove stolarije.

Šta još kažu stručnjaci?

Osim vrste i kvaliteta stakla na prozorima, pri odabiru stolarije za renovirani poslovni prostor ili novi dom veliku pažnju treba pokloniti vrsti materijala od koga se prave okviri i profili prozora. Danas su najčešći izbor ljudi aluminijumski prozori i pvc prozori sa roletnama. Pažnju treba obratiti i na kvalitet ugradnje, tj. na tačno uzete mere, kvalitetnu demontažu starih i montažu novih prozora.

Alu i pvc stolarija i ponuda stakla

A&T Badex se ponosi izradom stolarije – u pitanju je alu i pvc stolarija. Naši aluminijumski prozori i pvc prozori sa roletnama odlikuju se dugotrajnošću, stabilnošću i termalnom efikasnošću.

Međutim, nije samo alu i pvc stolarija ono čime se dičimo. Veoma vodimo računa i o ugradnji kvalitetnog stakla za prozore. Trenutno se u našoj ponudi nalazi:

  • Low E staklo
  • Staklo 4 godišnja doba.

Moramo napomenuti da cena stakla za prozore zavisi od vrste i kvaliteta stakla za prozore. I kad su u pitanju krovni prozori, cena podrazumeva  odabir odgovarajućeg stakla.

Šta je Low E staklo?

Low E ili nisko-emisiono staklo je stvoreno u cilju smanjivanja količine infracrvenog i ultraljubičastog svetla koje prodire kroz obično staklo, bez smanjivanja svetlosti koja dopire u prostorije u kući. Low E stakla imaju mikroskopski tanke premaze ili folije, koje reflektuju toplotu. Ti premazi su tanji od vlasi ljudske kose, ali su izuzetno energetski efikasni jer održavaju temperature kuće konstantnom reflektovanjem unutrašnje temperature nazad u sobu bez propuštanja kroz staklo napolje. Pri procesu izrade ovih stakala, na unutrašnju stranu  unutrašnjeg float stakla se u tankom sloju nanosi premaz plemenitih metala, čija je uloga odbijanje toplote u pravcu njenog izvora. U varijanti 4+15+4mm ovo staklo ima koeficijent prolaska toplote k=1,2W/m2K. I aluminijumski prozori i pvc prozori sa roletnama mogu imati ugrađeno Low E staklo.

Koje su karakteristike stakla 4 godišnja doba?

Staklo 4 godišnja doba je toplo zimi, a hladno leti. Zbog toga je pogodno za klimatske uslove poput naših.  Rađeno je na istom principu kao i Low E stakla, ali sa drugačijom vrstom premaza, čime se postiže koeficijent prolaska toplote i do W=1,2W/m2K.  Postavljenjem ovih stakala štedi se i do polovine troškova za grejanje u hladnim danima. Uz prozore sa ovim staklom, radijatori ne moraju da se postavljaju direktno ispod prozora, a kondenzacija je svedena na minimum. Ne samo da obični pvc prozori sa roletnama i aluminijumski prozori mogu imati ovo staklo, nego je ono idealno i za velike prozore i zastakljene terase.

Za sve druge informacije o ugradnji stolarije i staklenim površinama na njima, A&T Badex vam stoji na raspolaganju. Rado ćemo vam dati savet i pomoći da odaberete ono što je najbolje za vas kad je alu i pvc stolarija u pitanju. Slobodno nas kontaktirajte.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *