Kako najbrže do lepo oblikovanog tela bez sala?

Određeni delovi tela na muškarcima i ženama su kritičniji od drugih, poput butina, stomaka, leđa, bedara, potkolenica i drugih, te se na njima se više gomilaju, a teže uklanjaju masne naslage. Kako većina nas želi da ima lepu figuru koja bi nam poboljšala samopouzdanje i učinila nas privlačnijima, pa i srećnijima, zatezanje koze stomaka i drugih delova tela je nešto čemu težimo ceo život.

Međutim, onda kada zakažu svi saveti, dijete i vežbe koje ste probali kako biste izvršili oblikovanje tela po vašim merilima i želji, nameće se još jedno od mogućih brzih rešenja za skidanje sala sa različitih delova tela – estetska hirurgija. Cene za ovakve tretmane više nisu toliko nedostižne, pa se na ovakve tretmane odlučuje sve više ljudi! Evo koji su mogući brzi načini za oblikovanje tela i skidanje sala putem estetskih intervencija, a koje možete uraditi u klinici kakva je bolnica „Colić“.

Koja je procedura za zatezanje koze stomaka?

Ukoliko vaš odraz u ogledalu ne zadovoljava vaše estetske kriterijume, verovatno će to vremenom dovesti do nezadovoljstva i frustracije, pa i depresije. I žene i muškarci podjednako vode brigu o svom izgledu, a u tome posebnu ulogu igra izgled stomaka! Muškarci znaju da se zapuste u nekom periodu života, te dopuste da njihov stomak postane „pivski“, dok je kod žena najkritičniji period onaj u trudnoći i nakon porođaja, kada se koža stomaka rasteže, te usled neelastičnosti ostane da visi. Takođe, ukoliko ste se podvrgli klasičnom tretmanu liposukcije ili ste naglo izbugili veliku količinu masnih naslaga – to može dovesti isto do viška kože, kada je moguće i sa estetske strane poželjno uraditi zatezanje koze stomaka i drugih delova tela.

Ovakve stvari vrlo teško se rešavaju prirodnim putem, pa ako vas ovakvo stanje stomaka i viseće kože na drugim delovima tela dovodi u očaj – preporučujemo vam da se obratite stručnjacima iz delatnosti kakva je estetska hirurgija. Cene za zatezanje koze stomaka variraju u zavisnosti od klinike, hirurga, obimnosti i težine zahvata i drugih sličnih faktora. Međutim, vaše zadovoljstvo nakon ovakve vrste tretmana treba da vam bude vodilja pri odluci za ovakav korak!

Zatezanje koze stomaka drugim rečima dermolipektomija ili abdominoplastika radi se pri totalnoj anesteziji, a operacija traje od 2-4 sata. Rez se pravi horizontalno od boka do boka iznad stidne regije, pa nije toliko vidljiv, a ukoliko se odstranjuje veći deo kože – potrebno je i premeštanje pupka na drugo mesto. Uz zatezanje koze stomaka, pacijentu je moguće uraditi i liposukciju bokova i butina, zatim ojačavanje muskulature prednjeg trbušnog zida ili druge korekcije na telu. Nakon operacije, najčešće je potrebno postaviti aspiracionu drenažu – drenovi se uklanjaju u roku od par dana, dok ćete na uklanjanje konaca čekati 10-14 dana. Što se tiče perioda oporavka, prvih mesec dana potrebno je nostiti čvrst elastičan pojas i izbegavati teške fizičke poslove i aktivnosti kako ne bi došlo do komplikacija.

Kada se radi liposukcija, cene i procedura tretmana?

Liposkulptura tela ili liposukcija je jedan od najpopularnijih tretmana kada je plastična hirurgija u pitanju, jer se uz pomoć ove metode uspešno možete rešiti nagomilanih masnih naslaga sa različitih delova tela kao što su članci na nogama, kolena i potkolenice, unutrašnja strana butina i nadlaktica, bedra, kukovi, leđa, gornji ili donji stomak, bokovi,… Liposukcijom se masne naslage bukvalno isisavaju kroz male kožne ubode za šta se koriste posebni instrumenti – kanile, koje se uvlače pod kožu. One su različitog oblika i veličine, pa skidanje sala može uspešno da se sprovede iz različitih slojeva kože, a radi lakše aspiracije prethodno može da se uradi npr. ultrazvučno razbijanje masnog tkiva. Uklonjena mast iz jednog dela može se po potrebi ubaciti u druge delove tela gde postoje neravnine i udubljenja, bore i drugi nedostaci.

Tretman liposukcije može da traje od 1-5 sati i obično se radi u epiduralnoj anesteziji sa analgosedacijom, što će vam pomoći da ne osećate bol i opustite se, pa i zaspete. Kada je oporavak u pitanju, već nakon 5-7 dana moći ćete da se vratite redovnim životnim aktivnostima, a posle intervencije je potrebno oko mesec dana nositi steznik da bi se višak kože skupio.

Liposukcijom možete postići skidanje sala na tek oko 5kg, pa je ovo idealan tretman za estetsko oblikovanje tela onih osoba koje imaju manje probleme sa masnim naslagama. Takođe, bitno je da je vaša koža dovoljno elastična kako biste brzo povratili zategnutost kože, jer će vam u suprotnom biti potrebno i dodatno zatezanje koze stomaka ili drugih tretiranih delova tela. Prema tome, liposukcija je idealno rešenje za brzo i lako oblikovanje tela i skidanje sala kod onih ljudi koji su mlađi i relativno stabilne kilaže, uz prisustvo manjih nedostataka.

U bolnici Colić za tretman kao što je liposukcija cene se kreću od 1000 – 3000 €, a zavise od zone na kojima se vrši skidanje sala i oblikovanje tela, dok zatezanje koze stomaka košta od 3000 – 5000 €. Međutim, u bolnici „Colić“ pruža vam se mogućnost da birate i najsavremeniji metod koji će ujedno izvršiti i liposukciju i zatezanje koze stomaka ili druge odabrane zone! Reč je o inovativnom aparatu BodyTite koji vam pruža još brže i jednostavnije skidanje sala i oblikovanje tela uz kratak i lak period oporavka, tako da je ovaj aparat obezbedio najbolje moguće iskustvo kada je u pitanju liposukcija. Cene za tretman BodyTite aparatom takođe variraju od 1000 – 3000 €.

Generalno kada je u pitanju estetska hirurgija, cene zavise od regije koje se tretiraju, težine odnosno obimnosti tretmana, kredibiliteta i lokacije klinike, profesionalnosti i iskustva hirurga i tome sličnih faktora. Ono što je svakako najvažnije jeste da vi budete zadovolji efektima tretmana odnosno novim izgledom svog tela i zategnutom kožom!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *