Organizacija venčanja – korak po korak

Ako ste našli svoju srodnu dušu i planirate venčanje, čeka vas veoma lep i uzbudljiv period. Organizacija venčanja zahteva dobru organizaciju, pa je sa čitavim procesom i pripremama potrebno započeti na vreme. Potrebno je nekoliko meseci, ali i ako nemate toliko vremena na raspolaganju, ne brinite, svakako će to biti dan za pamćenje. Za početak dogovorite se oko datuma venčanja, ali i to kakvu svadbu želite. Da li će to biti svadba za najbliže, ili pak svadba sa velikim brojem zvanica. Kada se usaglasite oko ovih stvari, počnite da pravite spisak zvanica.

Svakako, ograničavajuću faktor može biti budžet sa kojim raspolažete, ali ako u finansijskom smislu nema problema, onda se sve vaše zamisli mogu ostvariti. Ukoliko planirate veliku svadbu, organizacija je zahtevnija, ali to su sve slatke muke. Najbitnije je da pripremama pristupite smireno i bez stresa, kao i da pokušate da se ne nervirate ako nešto ne ide po planu. Svaka svadba ima poneku malu grešku, koju većina ni ne primeti, pa nema potrebe da se nervirate unapred. Najbitnije je da ste vi srećni, i to će se preneti i na ostale goste.

Zakazivanje građanskog i crkvenog venčanja

Ovo je veoma bitan korak, prema kom ćete se upravljati u celokupnoj organizaciji. Izaberite datum koji nudi satnicu ceremonije venčanja koja vama odgovara. Imajte u vidu da se datumi jako brzo popunjavaju, pa je zato važno da što pre zakažete željeni datum. Potrebno je da donesete lične karte, kao i kumovi, kao i da platite taksu za venčanje. Taksa je veća ukoliko želite da se sam čin venčanja obavi u restoranu ili nekom drugom mestu na kom će se dešavati proslava. Za zakazivanje venčanja u crkvi, potrebno je da pripremite vaše krštenice, kao i krštenice kumova, ali i lične karte.

Izbor mesta za proslavu

Rezervisanje željenog mesta na kom ćete proslaviti sa vama dragim ljudima je nakon zakazivanja venčanja najbitniji korak. Jer sada se mesta za proslave različitih događaja rezervišu i po godinu dana unapred. Zato bi bilo poželjno da imate nekoliko opcija, ako se desi da je mesto koje je vaš prvi izbor već rezervisao neko drugi. Jedno od mesta koje je idealno za proslavu jeste Infinity event centar u Beogradu. Ovo mesto je uređeno neutralno i minimalistički, pa se može prilagoditi svim željama budućih mladenaca. Poseduje kapacitet od 200 mesta i prelepu terasu sa pogledom na Savu. Vrhunska usluga i veoma profesionalno osoblje učiniće da vama kao i vašim gostima, ovaj dan ostane u najlepšem sećanju. Zato je Infinity event centar u Beogradu pravi izbor za realizaciju vašeg bajkovitog venčanja.

Muzika koja će napraviti dobru atmosferu

Nakon odabira mesta za proslavu, veliki izazov je pronaći dobar bend koji će čitav događaj upotpuniti. Svi dobri bendovi su takođe rezervisani mesecima unapred, pa je ovo još jedna stavka koju što pre treba da rešite. Ako nemate neku određenu želju, pitajte prijatelje za preporuku, pa taj bend pronađite na internetu i vidite da li vam se sviđa njihov repertoar. Pored dobrih vokalnih sposobnosti, jako je bitno da muzika digne atmosferu do usijanja, i da se svi gosti ludo provedu. Recite im svoje želje koje se tiču repertoara, kako ne bi na dan proslave bilo neprijatnih iznenađenja. Ako želite trubače ili možda nekog DJ  -a na svom venčanju, onda je potrebno i njih što pre rezervisati.

Fotograf, venčanica i odelo za mladoženju

Dobri fotografi su isto rezervisani mesecima unapred. Veoma je važno da izaberete profesionalce koji će zabeležiti vaše najlepše trenutke. Postoji jako puno talentovanih fotografa, koji će napraviti nezaboravne fotografije, koje će vam ostati za ceo život. Venčanica je nešto o čemu većina devojaka mašta godinama pre svog venčanja, pa zato mora biti idealna.

Što pre zakažite probu venčanice, i odaberite onu u kojoj ćete se osećati posebno. Modela je zaista puno, pa je poželjno da imate određenu predstavu o tome kako bi vaša venčanica trebala da izgleda. Mladoženjino odelo je sledeća stavka, i svaka buduća mlada će gledati da njen izabranik odabere ono koje će biti u skladu sa venčanicom.

Detalji koji su podjednako bitni

Kada ste završili krupne stvari oko organizacije, polako krenite sa detaljima. Izaberite burme koje vam se sviđaju, a pošto je kod nas uglavnom običaj da kum kupuje burme, prethodno se o svemu dogovorite sa njim. Frizura, šminka i nokti su veoma važni svakoj budućoj mladi, pa uradite probu svih ovih stvari nekoliko dana pred venčanje, kako biste bile u potpunosti zadovoljne svojim izgledom. Odaberite bidermajer o kom ste maštale, dekoraciju za salu, kao i cvetove za goste. U skladu sa celokupnom dekoracijom izaberite svadbenu tortu. Pozivnice neka budu kreativne, a tekst možete smisliti i sami.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *