Početak septembra za mnoge đake čini uzbudljiv početak

Kraj avgusta polako počinje da menja roditeljske i dečije planove. Ono što prethodi prvom septembru i polazak u novu školsku godinu zapravo je kraj letnjeg raspusta. Đaci koji prvi put polaze u školu nemaju posebna očekivanja, već osećaju uzbuđenje i radost druženja.

Osnovci višeg razreda ipak ne vole novi početak, poznavajući đačke obaveze i očekivanja. Srednja škola donosi znatno više ozbiljnosti, dok fakultet čini krajnju lestvicu obrazovnog puta. Bez obzira na stepen obrazovanja, svim đacima i učenicima je potreban novi školski pribor.

Šta sve čini kompletan pribor za školu

Kupovinu školskog pribora potrebno je obaviti sa decom uz pripremljen spisak potrebnih stvari. Kompletan školski pribor uključuje: ranac, pernicu, sveske, olovke, lenjire, blok za crtanje, gumice, zarezač, bojice i drugo.

Među nabrojanim kompletnim priborom za školu, najdugotrajniju upotrebu ima ranac, prilikom čije kupovine udobnost ima presudan značaj za odabir. Kupovina školskog ranca mora odgovarati visini đaka, pri čemu ručke omogućavaju ravnomernu raspodelu težine knjiga.

Kupovina sveski se svakako obavlja pre polaska u školu, kupuju se osnovne sveske na linije i kocke. Sveske sa pomoćnim linijama su namenjene prvacima, radi uspešno savladanog pisanja malih slova. Sveske na kocke su standardne, upotrebljavaju se za nastavu matematike. Dezen i odabir sveski treba birati na osnovu dečijeg ukusa. Za razliku od knjiga kojima se mogu dodati zavijači, sveske tvrdog poveza sa ukoričenim stranama, nije potrebno dodatno zaštititi.

Kada je odabir pernica u pitanju, mogu se kupiti prazne ili pune školskog pribora. Najbolje je kupiti već napunjene pernice sa pregradama ispunjenim potrebnim olovkama, zarezačem, gumicom, lenjirom i bojicama. Nemojte kupovati suviše glomazne pernice, jer se time otežava nosivost ranca za školu. Pored ranca, pernice su drugi školski pribor koji se odlikuje kvalitetom i dugotrajnošću.

Kako odabrati kvalitetan pribor za pisanje

Pribor za pisanje spada u potrošan materijal odnosno školski pribor. Tokom svakodnevnih aktivnosti u školi, pisanjem se izražavaju misli, računa i crta. Osnovni pribor za pisanje čini obična grafitna olovka za čiju je kompletnu upotrebu neophodno nabaviti zarezač i gumicu.

Pribor za pisanje može biti i hemijska olovka, patent olovka sa minom ili penkala. Najzanimljivija olovka je penkala, koja svojim mastilom označava perfektan otisak na papiru. Za penkalu je neophodno nabaviti mastilo i tuš. Ukoliko je pisanje izraženo hemijskom olovkom, upotrebljava se korektor za ispravljanje slovnih greški.

Obavezan kompletan školski pribor za matematiku

Kroz nastavu matematike se uče radnje sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja. Nakon savladanih matematičkih radnji, sledi svođenje računa i postavka nepoznatih jednačina. Svet matematike čine algoritmi, stepenovanje i geometrija.

Kompletan školski pribor za nastavu matematike, uključuje svesku na kockice, lenjir, šestar, olovku, gumicu, uglomer i sve češće digitron. Digitron se savetuje kod završnog računa stepenovanja i algoritma. Sve računice u matematičkim zadacima se svode pisanjem uz poznavanje tablice množenja.

Kompletan školski pribor za nastavu likovnog

Likovna nastava za mnoge đake čini opušteni deo školskog dana, upravo zbog izražavanja slobodnog crtanja. Neophodno je nabaviti kompletan pribor koji uključuje: blok za crtanje, bojice, tempere, flomastere, voštane bojice, plastelin, četkice, kolaž papir i kesu za blok. Celokupan pribor je dekorativan, šarenolik i privlačan svakom detetu. Kroz nastavu likovnog deca stiču motivaciju, izražavaju soptvenu kreativnost i umetničku nadarenost.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.