Povećanje grudi uz ugradnju silikona

Žene su prirodno obogaćene svojim atributima koji im služe da lepo izgledaju i na taj način privlače poglede u dozvoljenoj meri. Svojim oblinama žensko telo je ukrašeno od glave do pete, što ga bitno razlikuje od muškog. Jedan od lepših atributa trebalo bi da budu ženske grudi, koje pored toga što prirodno služe u majčinskim danima za ishranu beba, služe i u estetskom izgledu. Iz tog razloga, žene često mogu da budu nezadovoljne oblikom i veličinom svojih grudi, pa tako traže najlakše načine da to i porave.

Jedan od načina za ulepšavanje grudi jeste povećanje grudi. Iako danas postoji veliki broj estetskih hirurga retki su oni koji izvode povećanje grudi različitim metodama kao što je dr Vladimir Stojiljković, koji pored ugradnje silkona vriši tzv. prirpodno povećanje grudi BRAVA metodom. Danas postoji više metoda za povećanje grudi, a mi ćemo se u ovom tekstu baviti načinom povećanja grudi ugradnjom silikona.

Ugradnja silikona

Kada je u pitanju povećanje grudi, ugradnja silikona je najefektniji način da se to ostvari. Bez obzira na činjenicu da će se ugradnjom silikona sigurno ispuniti želja za povećim grudima, jeste da mora da postoji obazrivost odnosno informisanost o prednostima i manama ovog načina povećanja grudi.

Silikoni već decenijama koriste za razne promene u estetskoj hirurgiji, pa povećanje grudi ugranjom silikona nije nikakva novina, već je to metod koji se koristi dugi niz godina, pa čak i sada kada postoje savremenije metode.

Ono što je bitno ukoliko se odlučimo na povećanje grudi ugradnjom silikona jeste da sebi obezebedimo sigurnost i zdravlje.

Razlozi za i protv ugradnje silikona

Razlozi za ugradnju silikona:

Razlozi protiv silikona:

  • silikoni mogu dovesti do stvaranja kapsule odnosno otvrdnjavanja tkiva u dojkama koje se dodatno moraju podvgravati operaciji
  • mogu izazvati negativne reakcije tela ili odbacivanje

Tokom izbora silikona radi povećanja grudi potrebno je informisati se odnosno odlučiti koju biste veličinu želeli, kako bi estetski bile zadovoljne, ali i kako bi lekar na vreme mogao da vas posavetuje o tome da li je tražena veličina pogodna za vašu konstituciju tela.

Hiruški tretman i oporavak

Lekari će pre hiruškog zahvata pregledati vase dojke i uraditi ultazvučni pregled kako bi vam dodatno nagovestili moguće prednosti i mane u slučaju da li vase dojke poseduju više masnog ili žlezdanog tkiva. U oba slučaja potrebno je ugraditi implantate koji odgovaraju oba tipa dojki, kako bi se maksimalno izbegle posledice kao što su brza promena oblika, opuštanje grudi, njihovo prekomerno uvećanje ili drugi deformiteti.

Nakon hiruškog zahvata potrebno je nosti adekvatan brushalter koji će dok se oporavak ne završi držati oblik grudi I visinu koja može biti ometena silom gravitacije. Takođe, kasnije se preporučuje svakodnevno nošenje brushaltera. Ukoliko se planira trudnoća savetuje se nošenje steznika koji će sačuvati grudi od rastezanja i sačuvati njihovu čvrstinu.

Ono što je naša preporuka jeste da koju god kliniku da odaberete, tražite od lekara fotografije pacijentikanja koje su se podvrgle operaciji povećanja grudi i na taj način steknete uvid o rezultatima pre i posle zahvata, odnosno rezultate nakon proteklog vremena. Na taj način možete ponoviti odluku o ugradni silikona ili izabrati pravog lekara, ali i steći potpuni uvid u budući izgled vaših dojki. Svakako, ako se pridržavate saveta i pravila koje vam je lekar dao, vaše grudi će sigurno biti lepe i čvrste dugo vremena.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *