Rođendani za decu – obratite pažnju na ove tri stvari

Svi roditelji znaju da je veoma interesantno organizovati deci rođendan, pored svega što ide uz to. Roditelji se veoma raduju organizovanju ovog događaja posebno ukoliko je to neki od prvih rodjendana, odnosno onih rođendana kada deca i postaju svesna, kada im dolaze drugari i kada znaju da se su oni posebni tog dana i kada znaju da su u centru pažnje. Roditelji se ovom momentu veoma raduju, jer onog trenutka kada deca dođu ona su centar njihovog sveta i univerzuma i sve se vrti oko njih i žele da sve što urade za svoju decu bude apsolutno najbolje i najperfektnije. Kada organizujete veće rođendane treba da znate šta vas sve očekuje, odnosno o čemu morate da vodite računa.

Šta će deca jesti

Zbog njihovog zdravlja naravno treba izuzetno da vodite računa o tome šta će deca jesti. Dakle, to mora da bude proverena hrana, ali to mora da bude i ukusna hrana. Obično se na dečijim rođendanima naručuju pice i pomfit i tako neke slične stvari. Međutim, vi možete da budete za nijansu drugačiji i da krenete onim putem, kojim u poslednje vreme kreće sve više roditelja. Dakle, zašto ne biste razmislili o naručivanju keteringa. Određene ketering kuće imaju poseban meni za ketering za dečije rođendane. I znate šta je interesantno? Interesantno je to da oni spremaju hranu koja je neverovatno ludog izgleda, u pozitivnom smislu. Na hrani se nalaze jestive nalepnice i motivi omiljenih dečijih crtanih filmova, serija, igrica. Ove ketering kuće izuzetno brinu da ta hrana izgleda božanstveno, ali i da bude isto takvog ukusa. Tako da vas ovaj ketering neće mnogo koštati, a i te kako će vam značiti. Naravno, trebalo bi da proverite tu ketering službu ili kuću, ali čim vidite da se neko dugo bavi tim poslom, odnosno keteringom, shvatićete i sami odmah.

Gde se održava rođendan

Obavezno i na prvom mestu jeste da odaberte dobru lokaciju. Dakle, ako nećete organizovati rođendan vašem detetu u prostorijama vašeg doma, onda treba da se pobrinete za to i da nađete jednako dobar prostor i naravno veći prostor. Taj prostor mora da bude proverena i bezbedna igraonica za decu, a ukoliko je reč o prvom rođendanu na kome neće biti mnogo dece ili ukoliko su deca već dovoljno velika, možete izabrati i neki od restorana. Recimo, restorani u Beogradu su veoma čest izbor za proslavu rođendana, jer je gotovo nemoguće organizovati rođendan u stanu, a starija deca ne žele igraonice. Ali svakako, birajete samo one sa iskustvom.

Kada birate igraonice, birajte one koje su po nečemu interesantne, koje nisu samo jedan prostor u kojem nema baš nekih detalja, jer deca će naravno uvek naći način da se zabave, ali će im mnogo biti bolje ukoliko imaju neku zanimaciju. Igraonice, koje imaju tramboline ili su specijalno napravljene u stilu džungle ili dvorca i te kako mogu da budu interesante za decu. Deci se neće ići kući,  a taj rođendan će pamtiti još mnogo dugo. Gledajte naravno da to ne bude negde van grada, na nekoj udaljenoj lokaciji. To nikako neće biti dobro zato što možda neka deca odustanu, jer njihovi roditelji neće imati kako da ih dovedu i da ih vrate. Dakle, sve ove stvari treba da uklopite kada birate lokaciju.

Ko će voditi računa o deci

Vrlo, vrlo je važno da znate osobu koja se stara o deci dok rođendan traje. Naravno uvek je poželjno i da neko od roditelja ostane tu. Obično neke igraonice imaju i vaspitača što je jako dobro. Odlične su one igraonice koje imaju mlađe vaspitače i učitelje, zato što deca to više vole. Ona nekada naravno vole da budu bez autoriteta i najviše na svetu bi voleli da su malo sami, ali to naravno nije moguće, tako da je prihvatljivo rešenje stariji braća i sestre ili mlađi učitelji i vaspitači.

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *