4 namernice koje će Vam pomoći protiv ešerihije

Različite opasne i relativno lako prenosive bolesti najbolje je lečiti prirodnim putem, ali u kombinaciji sa medikamentima, koji vam doktori prepišu. Kada se javi određena bolest, poput ešerihije koli, to znači da ne treba sve da prepustite lekovima i da očekujete da se situacija popravi. Morate razmišljati na koji način, odnosno promenom kojih loših navika i uvođenjem novih zdravijih navika možete da utičete na to pobedite bolest. Na početku je naravno vrlo važno poslušati lekara, odnosno stručno lice. Međutim, nemojte na tome da se zaustavite. Morate imati u vidu da postoji toliko različitih načina da se izleči ešerihija koli i da je ona nekada toliko uporna, da u nekim slučajevima ne pomažu ni lekovi i da se vrlo često navraća, kada se jednom javi. 

Beli luk je veoma delotvoran 

Verovatno vam dobro poznato koliko značajnih lekovitih svojstava beli luk poseduje i na koje načine ga možete koristiti kako biste sprečili ili lečili različite vrste bolesti. Iz tog razloga, beli luk je jako dobar prirodni lek i kada se javi ešerihija koli. Naime, ešerihiju koli zapravo prouzrokuju bakterije u našim crevima. A sa takvim tipovima bakterija beli luk zna kako da se nosi i zna kako da ih pobeđuje. Međutim, da bi beli luk bio što delotvorniji, onda vam savetujemo da napravite smesu koja će osim ovog sastojka saržati i belo vino. Naime, potrebno je da u belom vinu skuvate beli luk, a zatim pre svakog jela uzimati malu količinu ove tečnosti. Savetujemo da pre nego što krenete da primenjuje ovaj lek, upitate vašeg lekara, da li je vama to dozvoljeno. 

 Peršunom do ozdravljenja 

Već je opšte poznata činjenica da peršun i te kako efikasno rešava problem ešerihije koli. Kada god se spomene ešerihija koli, znajte da prva namirnica koju morate da kupite i imate u svojoj kući jeste peršun. Peršun je prebogat vitaminima A, B i C. Dodajte peršun svakom kuvanom jelu, grickajte ga ili jednostavno napravite čaj od peršuna. U svakom slučaju neće vam škoditi, može samo da vam pomogne da ublažite prvo simptome, a zatim i da definitivno se oprostite od ešerihije koli.   

Med i limun 

Med i limun su jednako značajni i to ne samo kada je u pitanju ešerihija koli, već kada su u pitanju čak i najmanje vrste prehlada, pa sve do nekih ozbiljnijh oboljenja. Međutim, u ovom slučaju vam preporučujemo da med i limun koristite u kombinaciji sa gore pomenutim peršunom. Naime, postoji prirodni lek o kojem mnogi govore, jer njihova iskustva kažu da zaista deluje. Sve što je potrebno da uradite jeste da iseckate peršun, limun i sve to pomešate sa medom. Zbog svoje slatkoće med će ubiti možda malo čudan ukus peršuna, tako da vam se ovaj lek po ukusu može i dopasti. 

Maslinovo ulje 

Česta posledica pojave ešerihije koli jesu i urinarne infekcije. Oni koji su se susretali sa ovim i sličnim problemima, znaju koliko je to teško i koliko utiče na svakodnevno funkconisanje i obavljenje najrazličitijih dnevnih zadataka. Zato je potrebno ovaj problem, odnosno posledicu što pre sanirati. Jedan od dobrih lekova za to jeste i maslinovo ulje. Krenite da koristite maslinovo ulje što više u vašoj ishrani, naravno onda kada se za to ukaže potreba. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *