Prednosti praćenja vesti putem štampe i interneta – dilema koju je teško rešiti

Navika praćenja vesti datira od davnih vremena i prosto je deo prirode svake osobe, način da uvek bude u toku sa bitnim događajima i da se odluke donose na osnovu dostupnih informacija. Brojni pravilnici, njihove izmene i dopune objavljuju se i putem medija, što je najlakši način da se javnost upozna sa promenama.

Kada su u pitanju vesti današnjice, bilo da se radi o osvojenom srebru odbojkašica, pobedama Novaka Đokovića na US Open turniru, vremenskim prilikama, prometnosti puteva i horoskopu, često je dilema da li pročitati dnevnu štampu, ili pogledati sadržaje internet sajtova. 

Dobre strane prelistavanja dnevne i nedeljne štampe danas

Iako važi za tradicionalan način saznavanja novosti u modernom vremenu koji je u priličnoj meri nadmašen i zastareo u odnosu na sferu internet oglašavanja, postoje ljudi koji baš vole takvu naviku i rutinu. Naime, prelistavanje dnevnih novina zahteva prethodnu kupovinu i dostupan tiraž, ali užitak u svojim navikama koje se neguju godinama ili decenijama ima neprocenjivu vrednost. 

Skup vesti u dnevnoj štampi je veoma kvalitetan, bogat i sadržajan, baš zbog toga što postoji vremenska distanca, odnosno raspon između trenutka dešavanja i objavljivanja. Tekstovi u štampi se čitaju uz uverljiv naslov, gledaju se ilustracije i dobija uvid u ključne događaje na dnevnom ili nedeljnom nivou.

Benefiti koje imaju online vesti za ažurno praćenje sadržaja

Online vesti u modernom dobu imaju mnogostruko više prednosti za informisanje u odnosu na štampana izdanja, jer su pre svega besplatne i univerzalno dostupne. Bilo da se korisnici interneta nalaze u zemlji ili inostranstvu, na odmoru ili u poslovnim poduhvatima, kao i bilo kojoj vremenskoj zoni, vesti putem interneta se mogu jednostavno ispratiti na bilo koji način. 

Naime, uz modernije mobilne telefone, tablet uređaje, laptop ili desktop računare, sadržaji se ne samo čitaju, već i lako pronalaze, gledaju, slušaju, „dele“ sa prijateljima, kao i komentarišu i čuvaju za naknadno „prelistavanje“. U poređenju sa štampom, prednosti su neverovatne i mnogo olakšica se pruža korisnicima interneta, tako što su u toku u svakom trenutku događaja.

Kombinovanje više izvora informisanja kao najbolje rešenje

Ukoliko postoji mogućnost, da bi se spojilo tradicionalno informisanje uz užitak i jutarnje ispijanje kafe i prelistavanje dnevne štampe, kao i moderan prijem obaveštenja da su najnovije vesti na portalu, kombinovanje više medija je savršen izbor. Konkretno, osobe mogu dan započeti uz internet ili novine, a u toku ostatka vremena pregledati televiziju, poslušati radio stanicu i kombinovati više izvora za poputno informisanje uz koje će rešiti sve nedoumice. 

Kako danas postoji veliki broj načina da se bude u toku sa novinama u domenu zakona i propisa, obrazovanja, ekonomije, politike, sveta, društva i svih bitnih događaja i promena, najbolje je iskoristiti prednosti svakog od mogućih rešenja. 

Postoji puno načina na koje javnost može biti u toku sa dešavanjima u gradovima, zemljama ili čitavom svetu, a činjenica je da je internet danas najpopularniji i sve zastupljeniji izvor informisanja. Ne samo da ima prednosti u domenu efikasnosti objavljivanja vesti, već i sa aspekta mogućnosti za kombinovanje brojnih sadržaja, njihovo komentarisanje i razmenu sa prijateljima.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *