Rast poseta sa prognozom vremena

TT Group pronoza
TT Group pronoza

Želite da povećate posetu na sajtu? Evo primera na temu jedne od najtraženijih fraza na internetu, vremenske prognoze. Pa krenimo redom, najpre o koncipiranju ideje u kojoj niši planirati rast.

Kvalitet ili kvantitet?

Kad bi upitali iskusnog američkog biznismena Donalda Trampa da izabere jednu od dve ponuđene varijante, onda bi on izabrao obe. Prenešeno na polje internet marketinga i pitanje da li želite kvalitetnu posetu ili kvantitetnu, ako dugoročno planirate opstanak na tržištu izaberite obe.

Kako primeniti ovu ideju?

Ako imate na primer sajt o nekoj usluzi, dodajte što više informacija, aplikacija, i sličnih gadgeta iz te oblasti koji će dati dodatnu vrednost samoj oblasti. Sa aspekta kvaliteta, najvalitetniji saobraćaj je sa pretraživača, a reče neko, najbolji SEO je tematski SEO, pa smatrajte obavezom najkavlitetniji sadržaj. To je osnovni uslov za takmičenje sa šansom. Ovo znači da ako se bavite prodajom foto aparata uradite što više recenzija, saveta za fotografisanje, primera odličnih iskusava i tako dalje.

Paralelno sa kvalitetom planirajte i kvantitet. Sasvim je jasno koje oblasti imaju kvantitet, to su vremenske prognoze, horoskopi, muzika, filmovi, igrice i slično. Ove kategorije u Srbiji mesečno po Keyword tool externalu izkamče i preko 10 miliona upita samo samo iz Srbije. Ovo je kvantitativni saobraćaj iz koga možete uzeti svoj deo.

Tako na primer ako ste turistička agencija možete dodati deo sa prognozama vremena. Kad projektujete ovu stranicu, potrudite se da date neku dodatnu vrednost na već aktuelne konkurentske stranice. Tako na primer na portalu TT Group, na starnici prognoza za 10 dana, http://www.tt-group.net/vremenska_prognoza/10-dana-vremenska-prognoza-Beograd.php ubačene su prognoze iz tri komparativna izvora, Vundergrounda, Foreke i RTS-a, dat je video prikaz, kao i slikovno stanje nad Balkanom. Kad dođe posetilac, može da dobije trenutnu informaciju o vremenskim uslovima, ako planira putovanje da vidi stanje u regionu, a ako želi samo izlazak iz video prognoze može se informisati šta će se najverovatnije desiti tokom dana i noći. Osim toga, većinu ovih informacija može proveriti i iz drugih izvora i proceniti najverodostojniji, odnosno iskalkulisati svoju procenu.

Da li je tu kraj?

Kraja nikad nema. Sledeća faza je viralnost ili proces kojim korisnici dele vaš sadržaj po društvenim mrežama, šalju prijateljima i tako redom. Postavite socijalne dugmiće, a u ovom trenutku pored Facebooka, svakako Google Plus, Twiter i sve popularniji Pinterest. Za one koji su kreativniji dugoročno posmatrano odlični su widgeti, pa probajte da napravite neki originalan i svoj. Recimo uvek prolazi widget o kursnim listama, o popularnim filmovima, najnovijim igricama, najmešnijim klipovima, a možete probati sa recimo slavama na današnji dan ili horoskopima. Ovde se treba razmišljati, projektovati, probati i iznova i iznova prevrednavati.

Uostalom to je posao webmastera. Pravila nema, na greškama se trebaju izvlačiti pouke, po mogućstvu na tuđim, pa u komentarima ispod možemo diskutovati o idejama za određenu viralnu akciju! Razmislite dobro.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *