Rezervni delovi za automobile: problemi i dileme prilikom kupovine

Biti u situaciji da treba da nabavite neki rezervni deo za vaš automobil nije nimalo lako. Naročito ako ste mlad vozač, i naročito danas kada pred sobom imate previše opcija i mogućnosti, pa niste sigurni koja je prava. Pritom, na auto se oslanjate svaki dan i sve vaše obaveze zavise od njega, pa treba da reagujete brzo i ispravno kako bi problem sa popravkom ili zamenom rešili što pre. U ovom kratkom tekstu pročitajte koji su sve problemi i dileme prilikom kupovine rezervnih auto delova, i na šta sve treba da obratite pažnju kada dođete u tu neprijatnu situaciju.

Auto delovi online, da ili ne?

Prva dilema, kada su u pitanju rezervni delovi za automobile, jeste da li ih kupovati online ili ne. Online trgovina je danas postala sastavni deo opšte trgovine i poslovanja, i kao i ona, predstavlja siguran način da dođete do onoga što želite. Kupovina preko interneta danas ima više prednosti od klasične kupovine, kao prvo štedi vaše vreme i novac, a delovi za kola koja kupite online takođe podležu garanciji, povraćaju robe i reklamaciji. Zato je pravi izbor, kada su u pitanju auto delovi, online shop. Bitno je samo odabrati pouzdan sajt sa dobrim referencama.

Novi ili polovni rezervni delovi za automobile?

Druga dilema je svakako da li odabrati nove ili polovne auto delove. Kao i u svemu, svaki izbor ima svoje prednosti i mane, a na vama je da odlučite šta je najbolje i najpraktičnije za vas. Polovni delovi za kola, kao uostalom i polovni automobili, uglavnom su jeftiniji. Ali pri kupovini polovnih delova, od prodavca ne dobijate nikakvu garanciju za ispravnost i dužinu trajanja rezervnog dela. Savetujemo vam da se za polovne delove odlučite u onim situacijama kada su u pitanju auto delovi vezani za estetiku automobila na primer, tj. oni koji nisu važni za rad motora, kočionog ili upravljačkog sistema.

Novi rezervni delovi za automobile sigurno su skuplji od polovnih, ali uz tu cenu dobićete i dodatnu sigurnost i garanciju da se isti kvar neće u skorije vreme ponoviti. Za neke vozače, ta činjenica svakako vredi dodatnog troška.

Kako odabrati pravi auto deo?

Veoma važno pitanje koje postavite sebi, pogotovo kada su u pitanju auto delovi online, je kako da znate da je to baš taj deo koji je vama potreban.

Postoji nekoliko načina pomoću kojih možete da identifikujete pravi deo za vaš automobil. Prvo, preko identifikacionog broja vozila, a to je broj koji se specifično odnosi na vaš automobil i može se koristiti za nalaženje pravog rezervnog dela.

Drugi način je preko koda. Pojedini delovi za kola imaju ugraviran kod, s tim što ćete verovatno morati da skidate prašinu i prljavštinu sa korišćenog auto dela da biste došli do koda, ali ovo može biti siguran način da znate da ste naručili pravi deo.

Treća provera koju možete da uradite je da uporedite deo koji menjate sa delovima koje pronađete prelistavajući online katalog rezervnih auto delova. Jedini problem je što ćete morati da budete detaljni u proveri, ali uvek se možete konsultovati sa nekim od stručnih radnika koji  vam sigurno mogu pomoći.

Kako do pravih rezervnih auto delova?

Auto delovi online shop karoserija.rs je jedan od najpoznatijih i najbezbednijih online portala za prodaju rezervnih auto delova. Portal poseduje širok, sveobuhvatan asortiman rezervnih delova za sve modele i tipove automobila. Svakog trenutka na lageru imaju preko 70 hiljada artikala. Pored farova, migavaca, retrovizora, branika, blatobrana, hauba, lajsni, spojlera i mnogih drugih delova limarija za automobile, u njihovoj ponudi nalaze se i auto delovi poput hladnjaka, klima, interkulera, patosnica, izduvnih sistema i sve drugo što treba vašem autu.

Tim uskoprofilisanih stručnjaka koji su u svakodnevnom kontaktu sa krajnjim kupcima, uvek su spremni da reše svaki problem i nađu rešenje na zadovoljstvo svih klijenata kojima su potrebni rezervni auto delovi. Online shop portala karoserija.rs dostupan je u Srbiji i Crnoj Gori, a isporuka naručenih auto delova je za samo jedan dan.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *