Savršeno venčanje: Vodič za organizaciju vašeg velikog dana

Vaša ljubav je kao priča iz bajke, a venčanje treba da bude čarobni epilog te priče. Kako biste osigurali da svaki trenutak bude besprekoran, važno je da pažljivo isplanirate svaki korak, od preciziranja datuma do konačnih priprema za dan venčanja. Ne zaboravite na detalje koji su vam važni, ali krenite od onoga što je možda i najvažnije, a to je izbor odgovarajućeg restorana za svadbu. 

Restorani za svadbe jesu mesta na kojima se slavi ljubav

Bez obzira da li maštate o bajkovitoj i romantičnoj atmosferi ili želite glamurozni moderni prostor ponuda restorana je bogata tako da ćete naći sve ono što tražite, a možda i više od toga. Razmislite o lokaciji koja će vam najviše odgovarati, a zatim precizirajte datum. Dodajte i tačan broj gostiju, odredite budžet za proslavu, a onda na osnovu svega toga krenite u potragu za restoranom. 

Izbor menija i keteringa

Jedan od najuzbudljivijih koraka u planiranju venčanja je izbor menija. Restorani za svadbe obično nude raznovrsne opcije, od tradicionalnih jela do modernih gastronomskih iskustava. Najbolje je da jela probate pre same rezervacije. Restorani neretko imaju sjajne kuvare ili sarađuju sa dobrim ketering uslugama pa ćete moći da birate sve detalje obroka za goste. Sa posebnom pažnjom birajte i tortu jer ona treba da bude ukras trpeze.

,,Sitnice“ koje mnogo znače

Bez obzira da li planirate svadbu za manji krug gostiju ili veliku feštu, nećete moći sami da se brinete o svemu. Zato na vreme angažujte stručnjake u svom poslu, one kojima su svadbe svakodnevni posao i koji znaju šta rade. To su fotografi, snimatelji, cvećari, frizeri, šminkeri. Dekorištte prostor, ulepšajte sebe i na fotografijama sačuvajte najlepše trenutke proslave.

Izbor venčanice i odela za mladoženju

Obezbedite dovoljno vremena za izbor venčanice i odeće za mladoženju. Posetite više radnji i probajte različite modele kako biste pronašli onaj koji vam najbolje odgovara. Venčanice i odela možete da kupite, ali i da iznajmite, što je uglavnom povoljnije rešenje. 

Bez muzike nema dobre proslave

Često ćete od gostiju na svadbi čuti da je muzika deo proslave koji se najduže pamti i od koga zavisi kompletan utisak. Muzika treba da prati vaš stil i ukus, a u isto vreme da zadovolji goste. Bend, di-džej ili kombinacija jednog i drugog, izbor je na vama. Na vreme napravite plejlistu, izaberite pesmu za ples i pesme koje posebno volite i uz kojie će se gosti najbolje provoditi. Praksa budućih mladenaca je da bend čuju na nekom od nastupa pre same proslave. Tako ćete znati šta možete da očekujete i neće biti neprijatnih iznenađenja. 

Finalne pripreme

Poslednji mesec pred venčanje posvetite finalnim pripremama. Potvrdite sve rezervacije, sastavite raspored sedenja i svih bitnih događaja tog dana, proverite detalje kako biste bili sigurni da će sve proteći kako ste planirali. Dobro je da imate bar jednu osobu od poverenja koja će vam taj dan pomagati  i biti tu ako nešto zaboravite. Dan pre se dobro odmorite, a na dan venčanja opustite. Ne zaboravite da je vaš dan i uživajte u svakom trenutku!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *