Šta možete obići autom za Prvi maj? 

Proleće, kada se priroda budi je možda i najbolje vreme za obilazak mnogih destinacija i to kako u našoj zemlji, tako isto i u zemljama okruženja i to automobilom. Dobro je poznato koliko putovanje automobilom može biti interesantno, a posebno ako na put krećete sa mališanima. 

Značajno je veći komfor, tim pre što putovanje autom podrazumeva da praktično možete stati kad god je to potrebno, što je posebno važno kada putujete sa decom. A čak i ako putuju odrasli ljudi, nema sumnje da je putovanje automobilom mnogo udobnije, prosto zato što možete obići i mesta koja baš i niste planirali. 

Šta je potrebno za udobno putovanje automobilom? 

Prvomajski praznici su za mnoge vrlo interesantni iz različitih razloga, a najpre zato što se mnoge porodice tada odlučuju na putovanje i to najpre automobilom. Posebno ako uspeju da “ugrabe” još koji slobodan dan tokom tih praznika, te dobijaju značajan broj dana namenjenih putovanju, pa mogu posetiti i neke dalje destinacije. Treba smisliti odgovarajući plan puta, što u principu zavisi od toga ko ide na putovanje, odnosno koliko novca imaju putnici na raspolaganju i generalno šta žele sve da vide od destinacija.

U tom smislu je vrlo važno proveriti u kakvom stanju se automobil nalazi pre početka putovanja, a po potrebi izvršiti i propisani servis. Svakako da je važno proveriti nivo ulja i vode, te osigurati kvalitetne gume. Preporučujemo Fulda gume, poznate po dokazanom kvalitetu i odličnim cenama, koje predstavljaju još jedan od dobrih primera da cena i kvalitet idu ruku pod ruku.

Fulda gume – cena i kvalitet 

Fulda gume po odličnim cenama (već od 5.000 dinara), možete pronaći kod pouzdanih prodavaca, kako u radnjama, tako i na online šopovima, gde se ujedno možete raspitati o svim pojedinostima traženih guma. Svaki profesionalni prodavac rado će pružiti preko potrebno informacije kako preko telefona, tako i uživo.

Gotovo svaki savestan vozač, može priuštiti pouzdane pneumatike, popput Fulda guma, čija najveća cena prelazi nešto više od 9.000 dinara. Prava je prilika da proverite gume po i pripremite automobil, pogotovo ako se tokom prvomajskih praznika odlučite za kampovanje i obilazak poznatih turističkih destinacija.

Planinski predeli Srbije

S obzirom na to da na području naše zemlje postoje planine koje su i te kako interesantne u različitim periodima godine, praznični odmori su jedinstvena prilika za obilazak jedne od njih. 

Da li će to biti Tara, Kopaonik ili Zlatibor, te možda Divčibare ili Jastrebac, zavisi naravno generalno od plana putovanja, odnosno od toga da li tokom putovanja želite da obiđete i neku drugu destinaciju.  Jedno je sigurno, planinskih predela u našoj zemlji nema malo, tako da vam izbor neće baš biti jednostavan. 

Možete otići i do mora 

U zavisnosti od toga koliko slobodnih dana imate na raspolaganju za prvomajska putovanja, zavisiće svakako i izbor destinacija. Naravno da na odabir utiču i finansijska sredstva koja putnici imaju u tom slučaju. 

Ukoliko ste se uželeli mora i svežeg morskog vazduha, možete se odlučiti za obilazak neke od destinacija u Crnoj Gori, Hrvatskoj ili Grčkoj, recimo. 

Još jednom napominjemo da u principu odabir destinacija zavisi u velikoj meri od toga da li želite da posetite samo jednu od njih ili više, što vam putovanje automobilom sigurno može omogućiti. 

Poseta gradovima 

Mnogi turisti se trude da prvomajska putovanja iskoriste za obilazak neke od evropskih prestonica, iako i u Srbiji postoje mnogi gradovi koje tom prilikom vredi obići.

Upravo je poseta metropolama jedna od najčešćih tokom prvomajskih praznika, a u skladu sa time šta ko želi od ovog mini odmora, zavisi će i predlozi destinacija. 

Izuzev većih gradova u zemljama okruženja, kao što su recimo Ljubljana, Sarajevo ili Zagreb, mnogi se tokom prvomajskih praznika odlučuju da automobilom posete recimo Solun u Grčkoj, ali i Veneciju u Italiji, na primer. 

Jedna od prednosti posete metropolama svakako jeste i činjenica da se radi o nešto udaljenijim destinacijama, pa samim tim ukoliko putujete automobilom, imaćete mogućnost i da posetite mnoga zanimljiva mesta na koja ćete tokom putovanja naići. 

U slučaju da spadate u red turista koji su zainteresovani za aktivan odmor, obogaćen različitim avanturama, predloga je takođe mnogo. Mahom se ljudi koji su ljubitelji aktivnog odmora odlučuju se za posetu nekom od nacionalnih parkova na području naše zemlje, ali i za obilazak recimo Plitvičkih jezera u Hrvatskoj, odnosno nacionalnih parkova u toj i u mnogim drugim zemljama u okruženju i generalno na teritoriji Evrope.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *