Stvari koje ne bi trebalo da radite ukoliko želite da vam laptop traje duže

Kako se odnosite prema jednoj stvari u životu tako se odnosite i prema ostalim stvarima. Na žalost moramo se naučiti da budemo pažljiviji prema vrednim ili bar vrednijim stvarima u životu.

Ukoliko laptop svakodnevno koristite i veoma vam znači onda morate prema njemu da se ophodite kao prema vrednoj stvari. Vrlo često nismo ni svesni da neke radnje koje radimo mogu i te kako negativno da utiču na naš laptop. Zato vas savetujemo i kažemo vam da je sada vreme da se suzdržite od tih stvari, kako ne bi došlo do toga da ni laptop servis ne može da vam vrati laptop u normalno i funkcionalno stanje.

Nemojte prazniti bateriju do kraja

Ono što mi radimo vrlo često jeste da jedva čekamo da nam se baterija napuni, da bismo mogli laptop da namestimo tamo gde nam odgovara. Međutim, tada se potpuno zaboravimo i naravno da nećemo uključiti laptop na struju, pre nego li se i poslednji procenat istoši. To je jako pogrešno. Nikada ne treba čekati da se baterija isprazni, već je treba dopunjavati onda kada pređe 40%. Zavisi kako na kojim laptopovima, ali neke baterije zaista imaju kratak rok trajanja i vrlo često laptop završi zauvek na punjaču.

Izbegavajte sumnjive sajtove ukoliko nemate dobar antivirus program

Bez antivirusa vaš laptop je potpuno nezaštićen. Može vam se desiti da vam bilo koji virus napadne laptop, izbriše sve vaše podatke, pa čak i da dođe do tog stadijuma da više ne možete da ga koristite i da vam niti jedan laptop servis neće pomoći. Uglavnom profesionalni laptop servis mogu da vrate laptop u pređašnje stanje nakon što ga virusi napadnu, ali ne bi trebalo prizivati lošu sreću i igrati se vatrom, samo zato što vas mrzi ili ne znate da instalirate antivirus. Dakle, ukoliko ne znate to će vam u laptop servisu završiti za svega nekoliko minuta. Recite im samo koje su vaše potrebe i sve će biti rešeno. Bolje da o tim stvarima razmišljate na vreme.

Ne čistite laptop prejakim sredstvima

Iako smo nekada i previše pedantni i želimo da nam se laptop uvek cakli, morate voditi računa o tome čime ga čistite. Naime, ukoliko koristite previše jaka sredstva ili previše tečnosti onda se ne nadajte dobrim stvarima. Naime, nikako ne smete koristiti previše tečnosti. Najbolje bi bilo da laptop čistite polu vlažnom ili čak suvom krpom. Svakako treba znati da postoje posebne tečnosti za čišćenje laptopa, koje su upravo tim stvarima i namenjene. Tako da je to jedna od vrlo dobrih opcija.

Ne dozvolite da vam se laptop pregreva

Nikako nemojte dozvoliti da vam se pregreva laptop. Naime, treba voditi jako računa o tim stvarima i ne spuštati laptop na površine, koje mogu lako da se zagreju. Na primer, krevet nije dobra opcija, takođe, sve to što upija toplotu i što čini da površina ispod laptopa bude još vrelija nije dobra stvar. Zbog vašeg zdravlja svakako treba izbegavati držanje laptopa na krilu, nogama ili stomaku. Ozbiljni kvarovi mogu nastati nakon pregrevanja laptopa, a to dobro znaju u laptop servisima, jer je ovo jedan od vrlo čestih problema.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *