SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O VIDEO NADZORU

Sigurnosne kamere i celokupan sistem koji ga prati danas su dostupni u širokom spektru modela i proizvođača, kao i karakteristika po kojima se razlikuju. Ključna su komponenta kada govorimo o sistemu bezbednosti kuće, stana, poslovnog prostora, skladišta i tome slično. Koriste se za spoljne i unutrašnje prostore. 

Potraga za adekvatnim video nadzorom nije lak zadatak i možete biti preplavljeni ogromnim brojem dostupnih proizvoda i pomalo zbunjujućim tehničkim žargonom koji ide uz njih. A većina proizvoda izgleda slično ili skoro identično. 

Ipak, nešto im je zajedničko. To je mera bezbednosti koja omogućava korisniku da snimi željeni prostor. S obzirom na mogućnost da se snimljeni sadržaji digitalno arihiviraju u centralnom uređaju oni mogu biti pregledavani i kasnije i to po nekoliko meseci unazad. 

Ovaj proizvod koji je danas lako dostupan na tržištu veoma je često korišćen u današnje vreme kao tehnička zaštita ljudi i imovine. 

RAZLIKUJU SE ANALOGNI I DIGITALNI SISTEMI 

Analogni predstavlja one sisteme koji su prvi CCTV video nadzor koji za koji su se koristili koaksijalni kablovi, ali s obzirom da je tehnologija danas napredovala i razvila se zastupljeni su analogni sistemi visoke rezolucije AHD. 

Digitalni sistem predstavlja IP video nazor za koji se koriste iste takve IP kamere koje se povezuju putem UTP/lan kabla. 

Izbor je na vama. Firme koje se bave prodajon i ugradnjom mogu vam ponuditi najbolju opciju za vaše potrebe shodno efektu koji želite da postignete i ceni koju ste za to spremni da platite.

OD KOJH SE KOMPONENTI SASTOJI 

Tri su ključne komponente i to: sigurnosne kamere, oprema za skladištenje i prikazivanje snimljenog materijala (rekorderi i hard diskovi) i naravno kablovi koji ceo sistem povezuju i bez kojih on ne bi radio niti ispunjavao svoju svrhu. 

Kada bismo dublje ušli u strukturu i sastav i detaljniji opis komponenti u zavisnosti od modela i pokrivenosti prostora tu bi moglo da se doda još par stvari

I naravno treba razlikovati opremu za HD ili IP sisteme. 

DODATNA OPREMA KOJA SE MOŽE KUPITI

U ponudi možete naći komplete za video nadzor ili možete kupovati pojedinačne osnovne i dodatne delove. 

Kompleti se obično sastoje od osnovnih delova opreme nepohodnih za ispravno funkcionisanje. Nudi ih većina specijalizovanih radnji uz koji obično ide i par godina garancije i naravno njihova cena je veća u odnosu na pojedinačne delove. 

Kada govorimo o dodatnim delovima opreme tj. onim koji se mogu kupiti i odvojeno tu spadaju: sigurnosne kamere, nosači za kamere,  snimači, hard diskovi, kablovi, baluni, mikrofoni, memorijske kartice, monitori, estenderi itd. 

Ne treba zaboraviti na zakonski regulisano pravilo da svaki prostor koji je opremljen na ovaj način mora da ima obaveštenje o tome. Pa shodno tome u prodaji se nalaze i samolepljiva obaveštenja koja je neophodno postaviti na vidljivom mestu. 

VIDEO NADZOR CENA I KAKO DO NJEGA?

Koliko će vas koštati celokupna usluga, tj. kolika će biti cena video nadzora i njegove ugradnje i postavljanja uz sve dodatne delove zavisi od mnogo faktora. Samo neki od faktora koji utiču na cenu su firma koju birate da obavi posao, proizvođača kojeg birate, za koju dodatnu opremu ste se opredelili itd. 

Ako želite da uporedite cene dostupne u vašem gradu i na nivou naše zemlje kada je ova usluga u pitanju to možete uraditi jednostavnim ukucavanjem na internet pretraživaču ,,video nadzor cena“ i pogledati ponude koje nude radnje koje se time bave na nivou cele države. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.