Pogled na sobna vrata – prvi utisak kad udjete u stan

Kada planiramo da životni prostor pretvorimo u ambijent koji zrači novom energijom, na samom vrhu prioriteta treba da bude kupovina i zamena sobnih vrata. Često nas neplanirani troškovi prilikom renoviranja dovedu u situaciju da se dvoumimo: Da li da zamenimo vrata ili odustanemo i ostavimo za drugi put? Vrata su ta koja ostavljaju prvi utisak kad neko udje u stan, mogu iznenaditi iznova i iznova, zbog toga se nikako ne treba dvoumiti, već krenuti u potragu za vratima koja će ukrasiti dom.

Nova sobna vrata su dugoročna investicija

Tehnologija izrade sobnih vrata je danas daleko napredovala, kakva god vrata tražili, lako ćemo naći baš ona koja se dizajnom uklapaju u stanove različite kvadrature, enterijera i stilova. Medjutim, koliko god sobna vrata bila kvalitetna, treba ih osvežiti na 5 do 10 godina, kako bi naše invenstiranje u njih bilo što dugoročnije i može se reći da dobro održavana sobna vrata nemaju vek, nevezano od kog materijala su napravljena. Unutrašnja sobna vrata se mogu naći u nebrojeno boja, pa se zbog toga odlično uklapaju u svaki enterijer, bez obzira da li ste ljubitelj retro stila, minimalizma, estravagancije, raskoši.

Pojačajte vizuelni doživljaj izborom odgovarajućih sobnih vrata

Vrata su odraz onoga što se u kući nalazi, kada ih zatvorite, iza njih ostaje sve što ne želite da iznesete u javnost, samo onoliko koliko njih otškrinete, daćete prostor gostima da zavire u vašu privatnost. Kao i sve drugo što iza sebe nešto krije i vrata će zbog te svoje uloge, sigurno privući pažnju gostiju, posebno ako su modernog dizajna. Ako govorimo o trendovima, oni se stalno menjaju, ove godine aktuelno je jedno, sledeće već nešto novo ili osveženo staro, zato je možda najbolje da se prepustimo svom instiktu kada biramo sobna vrata. Jedino ne treba odstupati od pravila da mali stanovi traže svetlije boje, pa je izbor neutralnih svetlih boja poput bele, pravo rešenje za sobna vrata u malim stanovima. Sobna vrata u velikim stanovima, kućama i vikendicama ne treba da odudaraju od klasičnog, pa možda i retro izgleda, a svakako ih treba osvežiti nesvakidašnjim bravama. Najbolja sobna vrata su najčešće od medijapana, ali postoje i ostali materijali od drveta od kojih se izrađuju.

Brinite o ekonomičnosti prostora

Ne dozvoljava svaki prostor da postavimo vrata koja želimo, jednostavno, u malim stanovima nema dovoljno prostora za sobna vrata velikih frontova, čak nema mesta ni za najmanja, nego se kao rešenje nude klizna vrata. Klizna vrata funkcionišu drugačije od klasičnih, zato što front klizi po šini koja se obično montira uz zid, pa tako u stanu štedimo prostor, ali unosimo i dozu drugačijeg, neobičnog i modernog. Danas se mogu naći od različitih materijala, različitih boja, ukrašena raznim estetskim dodacima. Njihova prednost je što ih uglavnom proizvodjači rade po meri, to ostavlja mogućnost da sami birate oblik, ali i detalje poput nadsvetla ili svetlih otvora.

Doslednost dizajnu enterijera

Kada birate sobna vrata, vodite računa o nameštaju, vrata treba da budu u skladu sa njim, tako da deluje kao da su ona deo nameštaja, što znači da dizajnom, oblikom i bojom treba da odgovaraju nameštaju u modernom stanu.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.