Vikend putovanje – odmor za sva vaša čula

Koliko ste puta želili da pobegnete negde daleko od svih na dan – dva? Nekom se dešavalo da poželi da pobegne kada se posvađa sa roditeljima, dečkom, prijateljem, ali nekada se dešava da ta dva dana daleko od svih želite da provedete sa partnerom. Nisu li onda vikend putovanja prava prilika za to?

Čini se da vikend putovanja ne pružaju dovoljno vremena za potpuni obilazak nekog većeg evropkog grada, ali pogledajmo realno, vikend putovanja i nisu stvorena za to, jer vama je cilj da se odmorite od svega, pobegnete od posla i vratite se puni elana, a ta dva dana mogu učiniti da drugačije razmišljate.

Zato predlažemo da razmislite o tome koji bi evropski radovi mogi da dođu u obzir kada su vikend putovanja u pitanju? Beč, Budimpešta, Grac, Trst, Venecija, ili Prag putovanje je pravo rešenje, i to su samo neki od gradova koje za kratko vreme možete da obiđete. Doduše, koliko god vremena da imate na raspolaganju, nijedan grad ne možete potpuno da upoznate dok u njemu ne živite.

Međutim, kada planirate putovanje, posebno ako su vam vikend putovanja na umu, onda vam je sve važno, mesto, vreme putovanja, cene, al ii koja mesta najpre obići. Tako recimo, ako želite da posetite Trst, treba da znate da se ovaj italijanski grad nalazi u samom centru tršćanskog zaliva i zbog svog specifičnog mesta ovde su se tokom istorije preplitali uticaju različitih kultura i tradicija.

A u Trst po farmerke ili je to vreme ipak prošlo …

Kada doputujete u ovaj italijanski gradić, obavezno treba da posetite najveći gradski trg koji se nalazi odmah uz more. Posebni utisak ostavljaju platani kojima je ovaj trg okružen. Glavno turističko mesto svakako je dvorac Miramare koji se smešten na steni iznad mora, a osim parka koji ga okružuje nalaze se i brojne staze koje pružaju lep pogled na grad. Posebnu pažnju turistima privlači Rimsko pozorište koje je sagrađeno još pre nove ere i od kamena je. Ukoliko ste za svoja vikend putovanja izabrali i Trst, onda znajte da treba da posetite i botaničku baštu, brojne plaže, ali restorane u kojima možete da uživate u pravim italijanskim specijalitetima. Uvek možete da iskoristite priliku i odete na krstarenje, a svakako i da uživate u aktivnom odmoru, pa ako ste ljubitelji planinarenja, biciklizma ili pešačenja, onda ćete moći u ovim aktivnostima da uživate baš ovde u Trstu.

Davno su mnogi naši stariji odlazili u Trst po farmerke i kafu, jer se prodavalo po jeftinijoj ceni, a danas ako želite da pazarite nešto, svašta možete pronaći u ponudi brojnih tršćanskih butika i prodavnica. Međuti, savetujemo da uživate u prirodi i lepotama ovog gradića, jer vreme za šoping uvek možete da nađete, a brojne brendove sigurno imate i u svom gradu ili u Beogradu u nekom tržnom centru.

Naravno, nekome vikend putovanja mogu da posluže upravo za šoping i to je legitimno, jer sve je stvar ličnog izbora, ali preporuka je da se vikend putovanja iskoriste za uživanje i opuštanje, jer su oni dobra prilika za to. Kako god, ako idete na put, želimo vam srećan put, lep provod i potpuno uživanje! Srećno!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *