Zašto baš izabrati work and travel program?

Mladi ste i želite da nađete posao, a uz to i da putujete? Odličan način da spojite lepo i korisno svakako je work and travle program kulturne razmene studenata tokom koje studenti imaju priliku da rade i zarade lepu količinu novca u vreme letnje sezone. Treba napomenuti da je work and travel program odobrila američka vlada i da studenti imaju status privremeno zaposlenih radnika, tako da nema razloga da brinete o svom statusu tokom rada. Studenti će dobiti priliku da biraju poslove koje bi želeli da rade, a sve to uz pomoć posredničke agencije koja se stara o pronalasku poslodavca, stanodavca, kao i o dobijanju viza.

Zašto treba da iskoristite prilike koje pruža work and travel program? Kao glavni razlog zašto treba konkurisati za work and travel program navodi se šansa da ujedno radite i putujete. Osim što ćete zaraditi novac, moći ćete i da obiđete neka mesta u Americi za koja ste mislili da postoje samo u filmovima. Takođe, dobićete šansu da se sami snađete u nepoznatom svetu. Možda je ovo upravo odličan način da se očeličite, ali i spoznate svoje sposobnosti i spremnost da se snađete na nepoznatom mestu. Za više informacija o programu studentske razmene kao što je work and travel posetite ovaj sajt.

Drugi razlog je svakako da biste upoznali neke nove ljude, nove krajeve sveta i novu kulturu. Verovatno imate predrasude o Amerikancima, jer je neko za njih rekao da su hladni i da ne vole pridošlice. Utisci i mišljenja su različiti, zato bi trebalo najpre upoznati se sa njima, pa tek onda stvoriti neko mišljenje. Mnogi polaznici work and travel programa tvrde da su Ameri velikodušni i da su gostoljubivi, tako da nema razloga za brigu da li ćete se uklopiti sa njima.

Toliko toga ima da se vidi i sazna…

Jedan od razloga zašto treba da učestvujete u work and travel programu može da bude i razmena iskustava sa studentima iz drugih krajeva sveta. Poznanstva i kontakti su veoma važni, jer nikada se ne zna na koga možete da naletite. Možda upoznate prijatelja za ceo život ili pronađete ljubav svog života, sve je moguće.

Takođe, za neke možda i najvažniji razlog odlaska u SAD jeste zarada. Pored glvnom posla koji izaberete, imaćete vremena da se odlučite za dodatni posao. Na taj način ćete ostvariti dodatnu zaradu, pa ćete imati više sredstava ne samo da vratite kući, već i da trošite tokom boravka u Americi. Nesumnjivo je da se može izvesna suma novca zaraditi, samo je do vas da li ćete se boriti i uklopiti u radne zadatke i kolektiv.

Ako se i dalje premišljate da li da se prijavite za popularni program radi i putuj po SAD-u, onda imajte na umu da je to odlična prilika da vidite neki drugačiji svet. To je prilika da proverite da li zaista žive bezbrižno, da li su hamburgeri ukusni kao što se priča i da li su cene uređaja poznate kompanija Iphone jeftiniji nego na našem tržištu. Razlog za odlazak je mnogo, vaše je da možda nađete još neki razlog zbog kojeg nikako ne biste smeli da propustite priliku da upoznate tu zemlju preko okeana.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *