Inovativne metode podmlađivanja lica laserom: Anti-aging tretmani sa brzo vidljivim rezultatima

Starenje je sastavni deo života i proces koji ne možemo da izbegnemo, ali istovremeno, ne možemo ni u potpunosti da se pomirimo sa njime i sedimo skrštenih ruku. Koža je naš najveći organ i veoma je podložna promenama, budući da je najviše izložena suncu, hladnom vazduhu i drugim spoljnim uticajima.

Kako godine prolaze smanjuje se proizvodnja kolagena, glavnog „krivca“ za elastičnu i mladalačku kožu. Tada lice poprima bore oko usana i očiju, podočnjake, a koža postaje suvlja i manje elastična. Kada primetimo slične detalje na licu, vreme je da razmislimo o raspoloživim tretmanima koji nam mogu pomoći da ublažimo efetkte starenje i ove neželjene promene učinimo manje vidljivim.

Laserski tretmani podmlađivanja pokazali su se veoma efikasnim u borbi protiv starenja, a pozitivne promene se uočavaju nakon kratkog perioda. Saznajte zašto su ove metode postale izbor mnogih koji su rešili da se obračunaju sa godinama.

Kako funkcionišu laseri?

Laseri su prvi put upotrebljeni u kliničke svrhe pre više od pola veka, a broj laserskih tretmana u oblasti plastične hirurgije se svake godine uvećava. Zbog svoje specifične stimulacije na kožu, ona se prirodnim putem regeneriše i obnavlja. Pomoću laserskog snopa određene talasne dužine, povećava se proizvodnja kolagena koji je zadužen za elastičnost kože i mladalački izgled. Zbog svoje efikasnosti i kratkog vremena oporavka nakon tretmana, postali su izbor broj jedan kada su u pitanju kozmetički tretmani i neinvazivna hirurgija.

Široka upotreba

Činjenica je da je laser zbog svoje efikasnosti postao nezamenjiv medicinski tretman, pa tako ima široku primenu u najrazličitijim oblastima medicine. Oftalmologija, ginekologija, stomatologija, ortopedija samo su neka od polja medicine gde laser poboljšava kvalitet života pacijentima i uklanja najrazličitije promene i smetnje.

Dermatologija i plastična hirurgija ih koriste u svrhu uklanjanja ožiljaka sa lica i tela, fleka na koži, tamnih podočnjaka, kao i uklanjanje bora. Ukoliko ste primetili prve znake starenja na vašem licu, nehirurško podmlađivanje laserom daje vidljive rezultate u kratkom roku. U zavisnosti od tipa kože i njenih osobina, a u dogovoru sa stručnjacima, opredelićete se za neki od mnogobrojnih laserskih tretmana.

Lasersko podmladjivanje

Kako izgleda sama procedura?

Lasersko podmlađivanje se izvodi ambulantno, a pre same procedure, nanosi se anestetski preparat ili se, ukoliko postoji potreba, koristi anestezija. Laserska svetlost se usmerava na kožu, a moguće je da ostetite toplotu i blago peckanje tokom trajanja tretmana. Laser uništava površinski sloj kože i stimuliše stvaranje kolagena. U zavisnosti od same tehnike, procedura može trajati od 30 minuta do 2 sata. Takođe, broj ppnavljanja tretmana takođe zavisi od tehnike, kao i stanja kože. Vaš lekar će vas detaljno informisati o samoj proceduri i pripremiti pre njenog izvođenja. Budući da koža nakon procedure može biti osetljivija i iritirana, neohodno je pridržavati se uputstava o nezi kože posle laserskog tretmana. Vreme oporavka je izuzetno kratko, a pacijent može da se vrati uobičajenim aktivnostima odmah po izvođenju tretmana.

Vrste lasera

Lasersko podmlađivanje je metoda koja za cilj ima uklanjanje nepravilnosti sa kože lica, i generalno, davanje svežine licu, čime se postiže efekat mladalačkog izgleda. U te svrhe, koriste se različiti tipovi lasera – ablativni i neablativni. Ablativni laser uklanja površinski sloj kože i zagreva sloj ispod njega, odnosno dermis. Na taj način se stimuliše rast kolagena i koži se vraća elastičnost i svežina. Neablativni ima istu funkciju, ali je manje intenzivan, te je samo vreme oporavka nakon intervencije kraće. Samim tim, i rezultati su kratkotrajniji i manje vidljivi. Sada se upotrebljava frakscioni laser, koji za cilj ima da skrati vreme oporavka i umanji rizik od neželjenih pojava nakon procedure.

Tehnologija i medicina su danas toliko napredovale da svakodnevno iznenađuju novim metodama i njihovom sve većom efikasnošću. Ukoliko želite brze rezultate, bezbolno iskustvo i manjak bora na licu, isprobajte neke od i inovativnih i popularnih anti-aging tretmana.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *