4 dobra razloga da posetiš Krf

Ljubitelji Grčke da li ste već počeli da razmišljate o aranžamnima za predstojeću sezonu? Da li ste već počeli da planirate šta vas sve očekuje za nekoliko meseci? Da li se radujete letu i letovanju u jednoj od najlepših zemalja za to – Grčkoj?

Imamo sreću što smo relativno blizu ovog savršenstva i što možemo na jednostavnije načine da osetimo sve čari koje nam Grčka pruža. Zato na vreme razmišljamo i na vreme planiramo. I zato ako se još uvek razmišljaš koja je sledeća destinacija za letovanje kada je Grčka u pitanju, onda poslušaj i naše razloge zbog kojih će možda postati Krf letovanje iz snova.

Krf je idealan za ljubielje adrenalina 

Na more i na letovanje ne idemo samo da bismo se odmorili. Idemo i da se dobro provedemo, da istražimo svoje hranice hedonizma u bilo kom pogledu, idemo da iskusimo još jednu novu avanturu koju nam život pruža. I zato ako ste vi ljubitelji avanture, adrenalina i svega što je u vezi sa ubrzanim lupanjem srca, onda definitivno treba da posetite Krf. Naime, ovde se možete oprobati u brojnim adrenalinskim sportovima na vodi. Tu je naravno i nezaobilazni paraglajding. A da ne govorimo i vodenom parku, Akvalendu, koji je možda čak i najveći u Evropi. Zato ako na letovanju u Grčkoj želiš da doživiš i nešto sasvim adrenalinski drugačije Krf je tvoja sledeća destinacija.

Krf je savršen za ljubitelje arhitekture 

Kada letujemo želimo da osetimo duh određenog mesta, želimo da posetimo stari grad nekog grada ukoliko postoji, želimo da osetimo sve to što ga čini posebnim i specifičnim. One najpopularnije delove, one urbane ulice volimo da vidimo i osetimo, ali prava duša leži u onim starim momentima, kojima odiše gotovo svaki grad u Grčkoj. Grad Krf treba da bude vaša početna stanica. U ovaj grad će se zaljubiti svi zaljubljenici u arhitekturu, ali i oni koji to nisu, definitivno. Ovaj grad spoj je vizantijskog, venecijanskog, francuskog i engleskog uticaja. Kamene zgrade i uske uličice koje su popločene – to je Krf. Muzeji, i antički ostaci. Nikako ne smete propustiti Srpsku kuću, kao i mnoge poznate crkve.

Lokalni proizvodi će vas oduševiti

Probati specijalitete jednog grada, u ovom slučaju ostrva je obavezno kada letujete u Grčkoj. Maslinovo ulje je nešto što se podrazumeva naravno, ali kada se nađete na Krfu obavezno treba da probae i njihove poznate likere, a nikako ne smete da propustite džemove i naravno slatko različitih vrsta. Obavezno je da sa sobom ponesete i jednu flašu vida i obavezno teglu džema. Vaš kofer će biti teži za sve ovo, ali će i vaš kutak sa uspomenama biti bogatiji.

Prelepe plaže

Letovanje na Krfu je značajno i zbog prelepih plaža kojima ovo ostrvo može da se pohvali. Peščane dine, velike plaže, plaže idealne za decu, očaravajuće plaže sa neverovatnim pogledom, plaže za provod, plaže sa mnoštvom vodenih sportova, plaže sa luksuznim restoranima. Na ovom ostrvu možete pronaći plažu baš po svojoj meri.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *