Cela soba u jednom tonu – dobra ideja ili monoton doživljaj?

Da li ste nekada razmišljali da celu sobu uredite u jednom tonu? Dakle, da sve bude bež ili da sve bude plavo ili da sve bude  belo? Možda zvuči previše monotono, ali ne mora da znači da je tako i često i nije tako.

Sve što vam je potrebno jeste dobra ideja, dobra boja i dobre sitnice. Neće biti monotono ukoliko je sve u jednoj boji i evo odmah smo vam dali odgovor na pitanje iz naslova. Međtuim, postoji i ono ali.

Nije sve tako idealno i možda će vama biti lakše da sve bude u jednoj boji da ne morate da uklapate, da tražite šta se sa čim slaže, ali ovde ima mnogo problema, i ne samo da nekada kada je sve u jednoj boji može da izgleda monotono,nego može da izgleda jako ružno. Evo na šta treba da obratite pažnju, kada želite da sve bude u jednom tonu:

Mora da bude isti ton, ne sličnog ili približnog tona

Ako ste već odlučili da cela vaša dnevna soba bude u jednom tonu, onda treba vrlo da se potrudite da sve nađete u tom jednom tonu. Ne sme ništa da odskače. Ne sme nešto da bude više bež, a nešto manje bež, jer onda to neće biti u jednom tonu, već može da deluje jako ružno. /

Boje moraju da budu prilično identične. Naravno da to neće delovati monotono ukoliko ubacite neke sitnice poput stola sa staklom, cveća, ali belog cveća u sobi koja je u bež tonu. To će onda delovati luksuzno. Ovde je jako važna i boja zidova. I boja mora da bude ujednačena sa ostalim stvarima.

To znači da morate da konsultujete molera koji će vam pomoći da postignete tu boju. Samo će moler znati kako i na koji način treba tu boju da izaberete, kako zapravo treba da napravite tu boju, jer ćete teško napraviti tu boju sami. Dobre savete na ovu temu možete naći preko linka.

Prvo izaberite nameštaj, police I sve ostalo pa onda birajte boju zidova

Nije lako kada želite da sve bude u istom tonu. Zato vam savetujemo da prvo izaberete sve što želite da imate u kući od nameštaja, zatim do polica ormara i do ostalih sitnica. Izaberite takođe i zavese.

Tek nakon što sve to izaberete, onda birate i boju zidova koja će ići uz ceo taj enterijer. Nikako ne smete prvo pozvati molera da vam okači stan, a onda da dopustite sebi da birate ostatak. Molera zovete tek onda kada tačno znate šta želite. U ovom slučaju vam zaista treba profesioalni moler, jer će oni najbolje znati kako se pravi ta boja i kako će ona na vašim zidovima da izgleda.

Obično se većina opredeljuje za bež boju

Kada je jedan ton u pitanju obično se većina opredeljuje za bež boju. Zaista nećete pogrešiti ako sve bude u bež boji u vašoj dnevnoj sobi. I najlakše je manipulisati ovom bojom. Ukoliko na primer izaberete crvenu boju, to može da vam ide mnogo teže, odnosno mnogo teže ćete uklapati boje mnogo teže ćete naći ono što je približno.

Ako vam se baš dopada da vam sve bude u jednom tonu, ali pomalo i strepite, onda ćete najmanje rizikovati ukoliko odaberete taj bež ton.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *