3 načina na koja možete pomoći svom detetu kada mu rastu zubi

Nicanje prvih zuba ni za jednog roditelja nije period mirnog spavanja i mirnih dana uopšte. Kako noći, tako i dani, veoma su naporni u ovim trenucima, budući da nicanje zuba stvara brojne probleme kod dece, od pojave svraba, preko pojave manjih do velikih bolova, a uz sve to, tu su često i povišena telesna temperatura, balavljenje, te sve ono što detetu smeta da normalno i raspoloženo funkcioniše. Današnja medicina je i te kako napredovala, tako su se osmislila i rešenja za ovaj problem, ali sva su ona trenutna, pa je potrebno da svaki roditelj zna jođš po neku „caku“, kako to može da pomogne svom detetu u ovom prilično napornom procesu, te kako detetu da obezbedi lepši san. Ova tri načina će vam verovatno u velikoj meri pomoći u ovom delu procesa ogajanja i odrastanja vašeg deteta.

 

Ogrlice za bebe

Još od davnina ogrlice za bebe su jedno od rešenja kojem većina roditelja pribegava u trenutku nicanja prvih zubića. Ogrlice za bebe izrađuju se od ćilibara, koji u dodiru sa kožom umanjuje bolove, svrab, telesnu temperaturu koja je povišena, odnosno, umanjuju ili sasvim uklanjaju simptome koji su propratni kada zubi niču. Kako izgledaju i kakvi modeli ogrlica postoje možete videti na ogrlicezabebe.com.

Ogrlice za bebe su skoro pa trajno rešenje, jer se tokom celog dana mogu držati oko vrata bebe, a nakon skidanja ne morate da brinete, jer postoji i produženo dejstvo. Ćilibarska kiselina se oslobađa iz kamena prilikom dodira sa kožom, te tako dospeva u krvotok, čime povoljno utiče na smanjenje bolova i povišene telesne temperature, a osim toga, ćilibarska kiselina ojačava imuni sistem deteta, što je i te kako poželjno dejstvo ovog kamena koji ni po čemu ne može da škodi zdravlju vašeg deteta, već ima samo velike i značajne beneficije.

Glodalice i prsti

Kada vam je potrebno neko trenutno rešenje, kada nemate neko bolje, a to se često može dogoditi, onda su vam potrebne ili glodalice ili čiste ruke. Glodalice možete pronaći u blio kojoj apoteci, po veoma pristupačnim cenama. Obično su različitih oblika, različitih boja, što je deci tog uzrasta zanimljivo, a kako sve što uzmu u ruke direktno stavljaju u usta, one im namenski pomažu u trenutku kada naiđu bolovi ili svrab. Potrebno je da lepo operete glodalicu, a onda da je stavite pod hladnu vodu ili na kratko u frižider, jer će hladna glodalica umanjiti sve muke koje dete ima. Ako vam one nisu pri ruci, onda dobro operite šake, onda ih stavite pod hladnu vodu na nešto duže, te će dok glođe vaš prst, neki zglob prsta detetu svaki od ovih problema i te kako biti umanjen, pa nemojte se libiti toga da vam beba ujeda ruku, jer joj to pomaže u velikoj meri.

Gel za zube

U apotekama, osim glodalica, postoje i različiti gelovi za desni koji se koriste u trenucima kada niču prvi zubi. Gel se čistim prstom nanosi na desni bebe, te smirujuće deluje na upaljene desni, umanjuje svrab i bol, međutim, ovo nije trajno, već trenutno rešenje, koje će vam i pored toga veoma značiti.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *