Četiri prirodne namirnice za izbeljivanje zuba

Mnoge prirodne namirnice koje su vam veoma pristupačne, jeftine, koje koristite svakodnevno u spremanju hrane, mogu da budu i dobro sredstvo za izbeljivanje vaših zuba. Verovatno ni sami ne znate da se pojedine vrste hrane, osim toga što se koriste u ishrani, mogu koristiti i kao melemi, kao maske za lice, smese za masaže, maske za kosu, ali i kao dobro sredstvo za poboljšanje izgleda, odnosno beline vaših zuba.

Ko ne želi da ima lepe zube? Neko zbog gena, hrane, cigareta ima problem sa ne tako belim zubima. Možda bi trebalo da pokušate da popravite tu situaciju sredstvima, koja vam sigurno neće naškoditi jer su sasvim prirodna.

Žuta kurkuma za bele zube

Kurkuma je namirnica koja je od skoro počela redovno da se koristi kod nas i koja je sve više i više popularnija. Jednom u toku dana stavite malo kurkume na zube i istrljajte četkicom, kao kada perete zube. Nakon toga ostavite da odstoji bar nekih pola sata. Zatim isperete i operete vaše zube pastom. Ponavljajte postpuak nekih 15 dana i razlika će biti vidna. Takođe, kurkuma je dobra za uklanjanje kamenca. Dok vam u stomatoloskoj ordinaciji skidaju kamenac spravicama, vi možete jednostavnijim putem da pokušate da uklonite određeni sloj kamenca na vašim zubima. Naravno da efekat neće biti isti kao u stomatološkoj ordinaciji, ali ćete svakako biti na dobrom putu.

Soda bikarbona, kao provereni recept

Kada pomislite na izbeljivanje zuba vrlo verovatno pomislite i na sodu bikarbonu. Soda bikarbona je vrlo efikasna i vrlo dobra kada želite da istaknete belinu vaših zuba. Važno je da znate da ne treba da preterujete. Nikako nije dobro da koristite sodu bikarbonu u neograničenim količinama. Možete na primer kombinovati sa tretmanima u stomatološkoj ordinaciji. Blagi tretman izbeljivanja zuba u stomatoloskoj ordinaciji, zatim vaš tretman sodom bikarobon i eto rezultata vrlo brzo.

Jabukovo sirće – za sve, pa i za zube

Verovatno znate za mnoge prednosti jabukovog sirćeta, a da li ste znali da jabukovo sirće može da ispravi boju vaših zuba. To je pre svega zbog kiseline koju sadrži. Jednom operete zube jabukovim sirćetom, jednom pastom i to je sve. Naravno da jabukovo sirće nećete zadržavati u ustima, već ćete odmah isprati. I ovaj način možete kombinovati sa izbeljivanje zuba u stomatološkim ordinacijama, s tim što je poznato da i sami stomatolozi preporučuju jabukovo sirće kao veoma dobru metodu za izbeljivanje zuba.

Maslinovo ulje – ne baš prijatna metoda

Odmah na početku treba da znate način na koji se maslinovim uljem izbeljuju zubi. Potrebno će biti da maslinovo ulje mućkate u ustima nekoliko minuta, a zatim da operete zube normalno, pastom. Nije prijatna metoda, zbog toga što je samo ulje u pitanju. Neko naravno nema problem sa ovim, ali je većini ljudi neprijatno da mućka ulje u ustima.

Postoji još mnogo prirodnih namirnica koje vam mogu pomoći sa izbeljivanjem vaših zuba. Ukoliko su to neke jače namirnice ili su to neke različite mešavine, onda bi bilo pametno da se pre korišćenja posavetujete sa nekim iz vaše stomatološke ordinacije. Možda vama neće jednako prijati sve namirnice i možda nećete postići efekat kakav želite. Naravno izbeljivanje zuba možete obaviti i u samoj stomatološkoj ordinaciji. Današnje ordinacije opremljene su najsavremenijom opremom a uz pomoć modernih kompjuterskih tehnologija možete doći do vešeg najsavršenijeg osmeha. Savremena oprema i tehnologija nam omogućava pregršt stvari pa tako između ostalog  danas imamo mini implante koje rešavaju problem stabilnosti i neudobnosti proteza, bilo one totalne proteze ili parcijalne. Postavljanjem ovakvih implanata na koje se proteza kači eleminiše se potreba stalne kontrole iste u ustima.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *