Pet činjenica o silikonima

Malo je verovatno da neko do sada već nije naučio neke stvari o silikonima. Kada se govori o estetskoj hirurgiji, odnosno kada god se spomene estetska hirurgija prvo na šta se pomisli jesu silikoni u grudima. To je ono što je najvidljivije na ženi, kada radi neke korekcije, ali i ono što najviše privlači pažnju. Ugradnja silikona u druge delove tela je takođe popularna u  estetskoj hirurgiji, ali je definitivno najpopularnije povećanje grudi. 

Ukoliko se odlučite za ovaj ili bilo koji drugi zahvat estetske hirurgije neophodno je da se informišete o klinici u kojoj želite da se podvrgnete zahvatu. Naravno, doktori ne bi trebali da budu oni koji su završili samo privatnu srednju medicinsku školu već specijaisiti sa iskustvom u oblasti koja je vama potrebna.

Silikon napravljen od silicujma

Silicijum se koristi za izradu silikona. Njega na našoj planeti ima u jako velikim količinama. Može se reći da je ovaj materijal vrlo kvalitetan. Naime, to je element koji može dobro da podnese niske temperature, ali i visoke temeprature. To znači da je silikon, odnosno silicijum vrlo otporan na različite vrste ne samo temperature, već i na druge štetne uticaje.

Zato se silikoni ne koriste samo u estetskoj hirurgiji, nego i u mnogim drugim oblastima medicine. Ono što je dobro da znate da postoje i oblasti van medicine gde se koriste silikoni i gde oni pokazuju zašto zapravo važe za jedan od najkvalitetnijih elemenata na zemlji.

Kako se ubacijue silikon?

Pedesetih godina uređana je prva operacija iz oblasti estetske hirurgije, kada su u pitanju grudi. Taj postupak u odnosu na današnji se nije mnogo promenio. Ipak treba reći kakva je situacija danas. Naime, silikon može da se ubaci na tri načina u ženske grudi.

Prvi jeste da se napravi rez sa donje strane dojke. Drugi način jeste da se napravi rez na pazuhu, a treći način jeste kroz bradavice, odnosno bradavice se uklone dok se ne ubaci silikon, zatim se vraćaju i ušivaju. Koji metod će biti na vama konkretno primenjen ne možemo sa sigurnošću da vam kažemo, jer to zavisi od vaše situacije. Hirurg će vam predstaviti sve ono što treba da znate, pa će vam možda ostaviti i slobodu izbora, ukoliko naravno postoje uslovi za to.

Telo ne odbacuje silikon tako lako

Gotovo da ne postoji mogućnos kada telo može da odbaci silikon. Silikoni se prave tako da se zaista prilagođavaju ljudskom telu i ta mogućnost je svedena na minimum. Znači ne treba da se plašite da će se vama to dogoditi, jer jednostavno silikoni se ne prave tako da bi ta situacija mogla da se dogodi.

Silikoni ne utiču na dojenje

Jedno od najčešćih pitanja kada je u pitanju ova oblast u estetskoj hirurgiji, odnosno povećanje grudi, jeste da li silikoni mogu da utiču na dojenje. I odgovor je sasvim jasan. Silikoni ne utiču na dojenje, niti mogu da izazovu neki problem sa bebom. Aposlutno možete da budete sigurni, jer su silikoni upravo osmišljeni kako bi vam pomogli, a ne kako bi vas ograničavali u bilo kom domenu.

Silikon može da promeni oblik

Važno je da znate da silikon može da promeni oblik. I to obično nema veze sa hirurgom koji vam je radio, silikonom, već ima veze isključivo sa osobom kojoj je ugrađen silikon. Naime, postoje pravila kojih morate da se pridržavate ukoliko imate silikone, a posebno ukoliko imate silikone u grudima. U tim slučajevima morate da nosite grudnjake, a ne da budete apsolutno bez njih sve vreme. I silikoni će u jednom momentu krenuti da se spuštaju i onda neće više imati efekta to što ste se podvrgli ovoj vrsti estetske hirurgije.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *