Obezbedite najbolju negu za vaše lice i telo

 

Živimo u vremenu kada se u fizički izgled ulaže mnogo. Svi žele da izgledaju mlado i sveže i da im koža bude čista i elastična. Za sve to potrebna je pravilna nega i tretmani koji će omogućiti da održavate zdrav izgled kože. Ovo možete postići u proverenim dermatološkim ordinacijama.

Tretmani sa savršeno lepo lice

Ukoliko želite da vam lice bude podmlađeno potrebno je da ga na pravilan način negujete. Dermatološka ordinacija je mesto gde ćete naći tretmane kao što je na primer hemijski piling, mezoterapija, ultrazvučni tretman. Hemijskim pilingom se uklanjaju stare mrtve ćelije kože, nakon čega će postati mekša, a bore manje vidljive. 

Praktično dolazi do regeneracije kože. Hemijski piling se može primeniti ne samo na lice, već i na čitavo telo. Lepo lice znači čisto lice, a najbolje čišćenje lica postiže se ultrazvučnim tretmanom. Tretmanom se otvaraju pore i čišćenje je bezbolno, bezbedno i efikasno. Ovaj tretman je naročito pogodan za osobe sa problematičnom kožom podložnnom aknama i mitiserima, kao što su tinejdžeri. 

Mezoterapija je jedan od najpopularnijih medicinskih tretmana za podmlađivanje. Pogodna je, kako za uklanjanje bora i zatezanje kože, tako i za umanjivanje podočnjaka i ožiljaka. Tretmani za podmlađivanje su medicinski i iz tog razloga treba da ih obavlja lekar specijalista. Kada rešite da se podvrgnete nekom od ovih tretmana, razmislite da umesto neproverenih brojnih kozmetičkih salona odaberete dermatološku ordinaciju sa stručnim i sertifikovanim osobljem. 

Rešite se zauvek problema sa kožom

Problemi sa kožom mogu biti veoma neprijatni i nezgodni, naročito jer su vidljivi, a mogu često da budu praćeni bolom ili svrabom. Zato je najbolje da, ukoliko imate neko kožno oboljenje, što pre posetite dermatologa. Nakon dijagnoze, lekar će izabarti najbolji način kako da problem rešite. 

Danas je medicina uznapredovala, pa su dermatološke ordinacije opremljene savremenom opremom za lečenje gotovosvih kožnih oboljenja. Najefikasniji su tretmani laserom. Pre svega, ovakvi trtmani su neinvazivni, a pored toga su veoma uspešni. Laserskim tretmanom eliminišu se akne, kao i  crveni ožiljci od akni, koji često ostaju od drugih tretmana. 

Specijalni laserskim tretmanima možete otkloniti čak i ožiljke od opekotina ili druge vrste ožiljaka velike površine. Pomoću lasera mogu se tretirati prošireni kapilari, ali i ukloniti neželjene tetovaže. Na brz način možete povratiti koži lepotu, a sebi samopouzdanje. 

Koža kao indikator zdravlja

Promene na koži mogu biti alarm za opasne bolesti. Mladeže imaju gotovo svi, samo što neko ima veliki broj a neko tek nekoliko na celom telu. Ovo uglavnom zavisi od genetike ali ima i drugih činilaca. Osobe sa velikim brojem mladeža trebalo bi bar jednom u šest meseci da posete dermatološku ordinaciju, kako bi lekar pregledao boju i oblik mladeža i proverio eventualne promene. 

Sunčanje naročito nepovoljno utiče na izgled mladeža, zbog čega u sezoni letnjih godišnjih odmora treba obavezno posetiti dermatologa, čak i ako nemate osetljivu kožu i mnogo mladeža. Melanom je agresivna maligna bolest, koja se najpre otkriva preko mladeža, tako da ne treba biti lenj i neodgovoran prema svom zdravlju i bar jednom godišnje treba pregledati mladeže po čitavom telu kako biste bili sigurni da je sve u redu. 

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *