Koje čajeve piti protiv kašlja?

Kašalj nekada zaista zna da bude iritantan, da traje dugo i jednostavno da bude i neprijatan nekada. Nekada nakon intenzivnog kašlja dolazi i do bola u grlu i nekada smo zapravo jako iscrpljeni od učestalog kašlja.

Uvek treba razmišlajti na koje prirodne načine se to može rešiti. Naravno, ukoliko vaš kašalj traje dugo, svakako treba da se obratite lekaru, koji će otkriti uzrok. Takođe, treba da znate i koji to čajevi mogu da vam ublaže intenzivan kašalj.

Čaj od žalfije

Žalfija je jako delotvorna kada je kašalj u pitanju. Ukoliko imate nalete kašlja i jednostavno želite to da umirite, onda je žalfija pravi izbor. Dakle žalfija je dobra i za nalete kašlja, ali i za bol u grlu. U zavisnosti od toga treba šta želite da lečite zavisi i to da li ćete žalfijom samo ispirati grlo ili ćete je piti. Ono što treba da znate ukoliko do sada niste konzumirali žalfiju jeste to da je ova biljka gorka, ali to nije intenzivno, tako da ćete sa lakoćom popiti. Samo treba da razmišljate o tome koliko će vam ovaj čaj pomoći. Ukoliko stalno osećate neko grebanje u grlu, čaj od žalfije može biti dobro rešenje.

Čaj od đumbira

Đumbir je biljka koja ima neverovatna svojstva. Koristi se u jelima, ali se naravno koristi i u tradicionalnoj medicini. Ono što prvo treb da znate to je da konzumiranje đumbira pozitivno utiče na jačanje vašeg imuniteta. Kada je imunitet ojačan, onda smo manje podložni raznim infekcijama i virusima. Elem, da se vratimo na čaj. Čaj od đumbira jako je zdrav i smiriće intenzivan kašalj koji postoji. Đumbir je takođe dobar za disajne puteve.

Čaj od bosiljka

Ukoliko imate problem sa sinusima i kašljem u isto vreme – čaj od bosiljka može biti dobro rešenje. O bosiljku treba znati da on ima antibakterijsko dejstvo, znači trebalo bi ga takođe koristiti za jačanje imuniteta, odnosno trebalo bi ga konzumirati često, što u ishrani, što u čajevima. Bosiljak ne samo da je dobar kada se javi kašalj, već je bosiljak dobar i kada dođe do prehlade, gripa, a oni koji imaju astmu i bronhitis takođe koriste ovu biljku.

Čaj od divljeg origana

Divlji origano je veoma zdrav i trenutno se preporučuje kao veoma delotvoran kod mnogih respiratoranih bolesti. Pored čaja od divljeg origana, koristi se i na daleko poznato ulje divljeg origana. Pored toga što vas origano može umirite, on takođe može da doprinese kada su sezonske alergije u pitanu. Većina ljudi ima problem sa tim alergijama kada dođe sezona i naravno da uzimaju lekove, ali mogu da uključe uz lekovei ulje ili čaj od divljeg origana, kako bi se smanjio i kašalj, ali i kijavica i kako bi se disalo čistijim i otvorenijih plućima. Divlji origano preporučuje se i onim ljudima koji rade u malo težim uslovima, gde nema mnogo svežeg vazduha i gde moraju da udišu prašinu stalno. To grlo je iziritirano i treba mu zaista nešto da se malo umiri. Naravno, bronhitis takođe jednim delom može da se leči divljim origanom. Oni koji često imaju problem sa upalom krajnika, znaju koja je to muka, tako da treba imati u vidu i to da je ovo jedna biljka koja im zapravo može mnogo olakšati.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *