Kako da bez mnogo muke proslavite dečiji rođendan?

Želite nešto drugačije, dosadila vam je klasična proslava dečijih rođendana? E pa vreme je da proslavi date lični pečat i da osmislite neke nove kreativne ideje. Ipak, svaki roditelj zna da je veoma stresna organizacija samog rođendana. A ne mora da bude. Najlepši dan proslavite sa svojim mališanima bez mnogo opterećivanja.

Ako se odlučite da proslava decijih rodjendana ipak bude u igraonici, pogledajte koje smo to savete pripremili za vas. Obratite pažnju na sledeće.

Neka deca pokažu koliko su maštovita i kreativna!

Uvek imajte na umu da slavljenik treba da uživa tog dana. To je najvažnije, osim ako nije u pitanju beba koja baš i ne zna o čemu se radi. Ako je dete malo veće, zaposlite ga da vam pomogne, jer može biti baš od koristi.

Na ovaj način mališani će se osetiti važno,a vi recimo možete dete pitati koje pesmice želi da čuje na proslavi. Takođe, ako želite nešto originalno, pripremite unikatne i posebne pozivnice za mališane i ukrasite ih po želji vašeg deteta. Možete čak i zajedno da ih ulepšavate.

Uz to, možete da osmislite i kreativne radionice kojima će se mališani zabavljati na samom rođendanu.

Najavite proslavu dečijih rođendana!

Ako živite u stanu, predstojeću proslavu obavezno najavite. Ako to na vreme uradite, komšije neće buku shvatati kao remećenje javnog reda i mira. Na vreme stanare zgrade obavestite o tačnom datumu kako ne bi došlo do nekih nesuglasica sa komšijama. Pritom, na taj način ćete izbeći neprijatnosti koje bi mogle da nastanu ukoliko vam neko od komšija pozvoni na vrata.

Animirajte mališane!

Malim gostima obezbedite mnogo zanimljivih aktivnosti kako bi se dobro zabavili i uživali u rođendanskoj zabavi. Različite zanimacije lakše je napraviti ukoliko je proslava dečijih rođendana u igraonicama, ali čak i ako slavite kod kuće, možete da pripremite zanimljivu i dobru proslavu.

Najpre se sa detetom dogovorite koje igračke želite na proslavi, a onda možete da osmislite i razne društvene igre kako bi ste male goste animirali.

Uvek možete da animirate decu ako mi date da crtaju. Crtanje na zadatu temu i izbor pobednika uvek je dobra ideja, a možete da nabavite i bojanke koje imaju različite motive, pa da napravite takmičenje u bojenju. Ako vas vreme posluži, sportić napolju je odlična zabava. Ako pritom napravite i mali turnir u fudbalu ili košarci, sigurni smo da će mališani da uživaju.

Zabava će se sigurno pamtiti ako organizujete maskenbal, ali i ako napravite diskoteku u kući. Trebalo bi da nabavite disko kuglu i da napravite zabavu koja će oduševiti i slavljenika i ostale goste. Tadicionalno odlična zabva nastaje ukoliko se igra popularna igrica muzičke stolice ili ako se napravi kviz znanja, ali i asocijacije.

Može li sa malo novca da se napravi dobra zabava?

Naravno da može.

Potrebno je malo mašte i truda i proslava dečijih rođendana že se pamiti i ako se malo novca uloži. Potrebno je samo da osmislite kreativne društvene igre u kojima će mališani uživati i sigurni smo da že se o proslavi rođendana vašeg deteta siigurno pričati. Uživajte!

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *